Mangfold er den nye vinen

MANGFOLD: Berit Bjerknes fra Drammen skriver om mangfold i næringslivet og deler sin egen erfaring.

MANGFOLD: Berit Bjerknes fra Drammen skriver om mangfold i næringslivet og deler sin egen erfaring.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerOrdene gjestearbeider, fremmedarbeider, utlending og nye landsmenn – er nå oversatt til ‘Internasjonale Drammen’ og mangfold. Noen flinke folk har forstått at man ikke vil lykkes med å få tusen personer med utenlandsk opprinnelse i arbeid innen 2020 – dersom retorikken skaper avstand.

På 70-tallet kom jeg tilbake til Drammen, etter noen år i utlendighet, med min velutdannede indiske mann. Han var universitetsutdannet fra New Delhi, foreleser på Oxford og definert som «up and coming» i en av Londons store banker.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Ordet mangfold var dessverre ennå ikke funnet opp i Norge i 1974. På den tiden hadde vi mer enn nok med å overbevise verden om at kvinner hadde noe å fare med. At også utlendinger hadde med seg noe i bagasjen – var helt utenkelig. I vårt tilfelle ble Frankrike mulighetens land.

Det er derfor med spesiell spenning og glede jeg noen tiår senere deltar på Næringsforeningens frokostmøte 9. mai under temaet "Den ukjente kompetansen". Spørsmålet er hvordan næringslivet i Drammensregionen kan ta kompetansen i bruk og våge å ansette utenfor boksen!

Vi fikk høre dyktige foredragsholdere beskrive fordelene fra mange ulike vinklinger – verdien av å ha ulikt ståsted, kultur, kompetanse, personlighet og erfaringer. – Det er lønnsomt for virksomheten og lønnsomt for samfunnet og ikke minst – vi er avhengig av arbeidskraften. Vi trenger hodene, vi trenger hendene, blir det sagt. Publikum får mange bevis på at innvandrere er talentfulle, kompetente og kunnskapsrike. 

Så nå vet vi det.

Vi overser suset gjennom en historie som gjentar seg der det først måtte bevises at kvinner kunne være talentfulle, kompetente og kunnskapsrike – nå er det innvandrernes tur til å bevise – og få sjansen.

Selv skylder jeg min historie og byen jeg bor i å delta på mentorprogrammet til ‘Internasjonale Drammen’ for å bistå innvandrere med høyere utdanning til jobb i relevant virksomhet. Hvis jeg er kvalifisert da.

Heia Drammen!

NOEN AKTUELLE NYHETSSAKER FRA DT.NO:

* Ydmyke SIF-ledere beroliget fansen

* Nå blir det sykehus på Brakerøya

* Per Burud er ny sjef for idretten i Drammen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags