Noen fra handelsstanden i Modum hvor jeg bor vil nå ha slutt på at skumle tiggere og bladselgere utenfor kjøpesentrene skremmer kundene, og samme problem har vært tatt opp ved flere handlesentre i fylket, blant annet på Gulskogen.

Ja, det er godt at noen endelig står opp for å tale vår sak – vi redde kunder ved handlesentrene i Buskerud.

LES OGSÅ: Før vi fortsetter

Som den svake gruppen vi er trenger vi sårt at noen sier fra om de overgrep som begås mot oss hver gang vi er nødt til å passere plageåndene. Da jeg dessverre er dårlig til å planlegge ukens matinnkjøp kan det nemlig bli både tre og fire turer forbi dem hver uke, og minst 300 passeringer de siste to årene.

Allerede i det jeg svinger inn på senterområdet kjenner jeg det: Redselen som kommer krypende så snart jeg ser dem.

At redselen er velbegrunnet kan det ikke være tvil om. Ta bare dette pappkruset deres – det reneste drapsvåpen. Den dagen noen kommer bakfra og presser kruset over nese og munn på deg, skal jeg love at det blir fort tomt for oksygen der inne.

Og hva som skjer når man ikke får luft er unødvendig å utdype. Om pappkruset også skulle inneholder mynter som ruller ned i halsen din – ja da bør du håpe det er et kronestykke med hull i for å si det sånn.

LES OGSÅ: Politihets på sosiale medier

Men rett skal være rett, de fleste blir ikke angrepet sånn at det står om livet. Det er likevel mer enn ille nok at bladselgerne ifølge en butikksjef «har vært oppi veskene til folk» og at vi kunder «opplever dem påtrengende og til tider aggressive».

At jeg ikke selv har opplevd det på de over 300 passeringene er intet mindre enn et under, men antakelig har de vært opptatt oppi vesken til andre kunder når jeg har passert.

LES OGSÅ: Startskudd for klimadugnad

At dette er et kjempeproblem er ingenting å lure på. Tross alt har mange hørt om det, Modum-politiet har mottatt to klager, og selv mener jeg bestemt å ha hørt at tanten til svogeren til en tidligere kollega hadde en nabo som var utsatt for skikkelig frekke bladselgere i Røyken en gang.

Er det rart at eldre folk og andre blir redde?

LES OGSÅ: Rettssikkerhet i fare?

Onde tunger skal ha det til at enkelte oppkonstruerer og forstørrer problemet fordi de har negative holdninger til tiggerne i utgangspunktet. At de som tar opp problemet vil at det skal være et problem. Det synes jeg er skikkelig ondsinnet å si. Som om noen kunne tenke seg å overdrive dette problemet! Det skulle ta seg ut.

Siv Jensen sa i fjor at vi gjør tiggerne en bjørnetjeneste ved å tillate tigging, og det er jeg enig i.

LES OGSÅ: Inkluderingshelt kokt på de beste ingredienser

Folk må skjønne at forbud er omtanke for tiggerne selv. For hva skjer om de ikke får stå der? Jo, de skaffer seg en ordentlig jobb isteden. Kanskje er det vanskelig i hjemlandet, men her i Norge bør det være null problem. Alle vet jo hvor stort fortrinn man har hos norske arbeidsgivere hvis man kan undertegne jobbsøknaden med et utenlandsk og eksotisk navn.

Og når søkeren attpåtil kan skilte med å være flink til å samle inn penger, vil norske arbeidsgivere formelig stå i kø for å ansette dem. En vinn-vinn situasjon.

LES OGSÅ: Takk, Per Arne Dahl!

Problemet kan selvfølgelig bli at tigging og bladsalg er så lukrativ at ingen vil jobbe lenger. Det er ikke attraktivt å bytte ut denne gullgruven av en virksomhet med en vanlig norsk gjennomsnittslønn.

Dessuten er disse folkene friluftsmennesker. De bare elsker å stå ute. Ikke minst når det med jevne mellomrom gjør dem til aviskjendiser.

LES OGSÅ: Vi må snakke om og praktisere diversitet

Det er ikke alle forunt å bli gjenstand for paparazzifotografer, og jeg tenker tiggerne deler vilt på Facebook! At overskriftene til bildene kan være en anelse negativt ladet spiller ingen rolle, de har sikkert ingen Facebookvenner som skjønner norsk.

Det er ikke det at jeg vil gjøre livet vanskelig for tiggerne. Hadde de bare ikke vært så aggressive!

LES OGSÅ: Du kan redde liv

Selv om jeg tilfeldigvis ikke selv har opplevd at de har sperret inngangen eller spent ben på meg, så forsøker jeg å etterleve Arnulf Øverland: «Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv». Det er dessuten aggressivt nok at de sier «hei» til meg hver gang. Noen må lære dem at sånt gjør man bare ikke i Norge.

Nei, tiggerne burde lære av kjekke, unge menn i dress som selger telefonabonnement inne på kjøpesentrene.

LES OGSÅ: Uforståelig skrekk for mjøndølinger

De står og ser beskjedent i gulvet ved siden av produktet sitt, så man nærmest må vekke dem om man vil ha seg et nytt abonnement.

Dessuten er ikke disse ute etter fortjeneste, men vil bare mitt eget beste. Det er sikkert derfor de får lov å stå innendørs.«Så lenge tiggerne og bladselgerne sitter stille må det være greit» sier politiet i Modum så kjekt.

Det viser med all mulig tydelighet at vi snarest må få et forbud, slik at politiet kan begynne å prioritere ressursene sine på de virkelig store samfunnsoppgavene: Å straffe folk som ber om hjelp.

FLERE AKTUELLE MENINGER:

* Øvre Eiker er i samtaler

* Et naturlig nei fra Lier

* Tilliten stuper