Vi er turgåere med stor respekt for skogen vår. Vi ser med bekymring på hva som skjer med de små stiene våre etter at du begynte å sykle der. Slitasjen er stor, forandringen fra bare et år tilbake er påtakelig. Mose og gress rives opp og etterlater en gjørmete sti med dype spor og hull.

Røttene blir liggende bare, vi må passe på å ikke snuble.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Du lager deg stadig nye spor på siden av stien, kjører ned blomster og lyng. Det er ikke så lett som før å trå på stien. Denne uforanderlige naturen er sårbar og vi vil ikke få beholde disse stiene om du skal fortsette denne syklingen.

Det står skilt i skogen hvor det er lov å sykle. Da skulle det ikke være nødvendig med forbudt-skilt overalt. Man går ut fra at enhver som ferdes i skogen er klar over det.

Tenker du på at du ikke bare er med på å ødelegge for naturen vår, hva med turgåerne? Vi går på de stille stier for å komme vekk fra trafikken, nå møter vi den midt inne i den stille skogen. Vi er ikke forberedt på det, tror vi er trygge der, plutselig kan du komme skrensende nedover bakfra, her må man være rask, hvem må ut av stien? Det er fotgjengeren.

Her snakker vi om ulendt terreng, det er ikke mulig å ha full kontroll  på syklingen. Ser du ikke faren du utsetter oss for?

På disse stiene, som er så lett tilgjengelige, ferdes både barn og voksne. Barna må da få løpe fritt i skogen uten å måtte passes på. Mange turgåere er eldre og skrøpelige og er ikke så raske til å reagere når du kommer. Et fall for dem kan føre til at de aldri kommer seg ut på stiene igjen. Det er her de ferdes for å holde seg friske, holde den ubarmhjertige alderdommen unna så lenge det går. Denne lille delen av skogen trenger de, mens du har milelange turveier å ta av. Vi som vil beholde stiene for fotfolket blir beskyldt for å være egoister, men hvem er egoisten her? Vi ødelegger verken for natur eller mennesker. Skogen er for alle, sier du. Ja, men bare hvis man viser den respekt. Å ta med sykkel blir respektløst. Vi tror ikke du er klar over følgene av terrengsyklingen din. Var du det ville du vel ikke gjort det?
 
Vi oppfordrer deg til å sette fra deg sykkelen når du vil inn på de stille stiene, nyt naturen der sammen med oss som bruker beina. Hilsen turgåere som verner om skogen vår.

LES OGSÅ: Klopptjern får et ansiktsløft