Nedre Eiker mister altfor mye av det som er bygd opp gjennom over 130 år. Kommunen blir rett og slett utradert.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerI et innlegg i Drammens Tidende 17. mars promoterer leder i fellesnemnda i Nye Drammen, Bent Inge Bye, de såkalte dialogmøtene som for tiden gjennomføres i de nye bydelene. Nå ønsker han innspill fra innbyggerne, og fremhever at de har store ambisjoner for den nye storkommunen.


Dette innspillet kommer i et merkelig lys for dem som husker Nedre Eiker Arbeiderpartis valgprogram fra siste kommunevalg, og ordfører Byes garanti om å arbeide for at Nedre Eiker skulle videreføres som egen kommune. Det er faktisk samme person som både nektet å lytte til folks stemmer og ga blaffen i sitt eget valgprogram i 2016.

LES OGSÅ: Skeptisk til nye Drammens «nærutvalg»: – Kan bli et supperåd


Bye skriver at den nye kommunen skal bli mer demokratisk og vil sørge minst like gode tjenester til innbyggerne.  Det skal etableres lytteposter og knutepunkter i hver kommunedel. Disse får imidlertid ingen som helst beslutningsmyndighet.
 

Skal dette være en trøst for oss som både mister kommunestyre, kommuneadministrasjon og rådhus i egen bygd? Nedre Eiker mister altfor mye av det som er bygd opp gjennom over 130 år. Kommunen blir rett og slett utradert, lagt ned.

LES OGSÅ: Ligger best an til ordførervervet


Bye snakker ikke om kommunesammenslåing men om bygging av en ny kommune. Hvordan kan man snakke om bygging av en ny kommune når det faktiske forholdet er at Svelvik og Nedre Eiker slår seg sammen med Drammen og utgjør til sammen bare 30 prosent av den sammenslåtte kommunen.

Navnet blir Drammen og Drammen kommer alltid til å bli den dominerende part når kampen om midlene og investeringene er i gang.


Det samlede inntektsgrunnlaget for den sammenslåtte kommunen blir ikke bedre enn tidligere, så her ligger det an til skikkelig dragkamp om midlene. Drammens driftskostnader pr. innbygger er langt høyere enn Nedre Eikers. Hvordan kan da tjenestene bli bedre?

Byes håndtering av reformprosessen i Nedre Eiker har vært svært kritikkverdig. Beslutningene om kommunesammenslåingen er basert på villedning og underslåtte fakta. Det bidrar til å undergrave demokratiet og folks tillit til politikerne. Flertallets meninger er oversett, og er det noen grunn til å tro at Bye & co. vil lytte denne gangen heller?

LES OGSÅ: Hensynet til våre nye partnere ble vist null respekt
 

Byes oppfordring til dialogmøter kommer på et tidspunkt hvor både hans og andre politikeres troverdighet for lengst er tapt. Hele opplegget virker både søkt og floskelbetont.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags