Valget mellom søppel og mennesker burde være enkelt

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevKjære politikere og beslutningstakere.

Tirsdag 30. april skal utvidelsen av Lindum fyllplass opp til ny vurdering i bystyret. Da har dere muligheten til å vise at dere er deres ansvar bevisst som våre folkevalgte, og ikke lar dere blende av Lindums løfter om økt inntjening og dermed penger i kommunekassa.

Mange av dere var på befaring på Lindum og Kniveåsen for noen uker tilbake, og da fikk dere se med egne øyne hvordan situasjonen er i dag og ikke minst hvor tett på eksisterende byggefelt det nye deponiet er planlagt. Dere fikk også se hvor tett på turstier, lekeområder og barnehage Lindum ønsker å opprette deponi for forurensede masser. Nå har dere en gylden mulighet til å vise at dere tar innbyggernes engasjement, trivsel og bomiljø på alvor.

LES OGSÅ: Mangel på lastebiler gjør at avfall hoper seg opp

Dere kan ikke lenger si at dere ikke visste eller at dere har misforstått. Bruk deres innflytelse til å sørge for at Drammen går i riktig retning, valget mellom søppel og mennesker burde være enkelt!

Lindum argumenterer for at de trenger å utvide deponi-kapasiteten. Det er godt mulig at Drammen har behov for økt deponi-kapasitet, men dette trenger da ikke å skje så tett på eksisterende boligområder!

LES OGSÅ: Silje tok seg fri for å kjempe nabolagets kamp. Her kan hun endelig juble

Hva slags tungtveiende argumenter har dere å lene dere på for å si ja til akkurat denne plasseringen av nytt deponi – til alt overmål på landbruksjord?

Listen over ulemper for oss som bor tett på er lang, og uten at alternative plasseringer er utredet kan vi ikke annet enn å påpeke at dette er en sak som burde vært betraktelig bedre utredet. Et deponi for forurensede masser er ikke noe man bare plasserer basert på et avfallsselskaps bekvemmelighet, det må utredes av kommunen selv. Lindum som selskap har færre og snevrere kriterier enn hva enn hva en omfattende kommunal utredningsprosess bør ha.

LES OGSÅ: Velforening bevæpnet med brosjyrer og argumenter: - Vi er skeptiske til utfylling av deponi på Lindum

Ikke la denne saken bli en verkebyll i forholdet mellom kommunen og dens innbyggere.

Siden vi som beboere føler at dette er en David mot Goliat-kamp vil jeg trekke frem at Kniveåsen Velforening har mottatt over 500 underskrifter i vår kamp mot denne utvidelsen. Jeg har personlig banket på dører i området og ikke en eneste en av de som åpnet lot være å signere på vårt initiativ mot denne utvidelsen.  Ingen vil ha forurensede masser tett på egen tomt!

Avslutningsvis minner jeg om at Åskollen ikke er en ubetydelig velgermasse og mange av oss kommer selvsagt til å huske denne saken på valgdagen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags