Farvel til MS Drammen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDen som lenge har tenkt på hvor artig det ville være å ta en tur med MS Drammen oppover og nedover elva til sommeren, har tenkt for lenge. Mange drammensere har hatt båtturen på elva som et fast innslag i sommerens aktiviteter. Det var publikumsrekord på de åpne turene i fjor sommer, men nå er det slutt.

Det har vært et slags mantra i mange år at Drammen ikke skulle satse på reiseliv eller turister, selv om jeg ikke har klart å finne et slikt vedtak og når det ble gjort. Men små tiltak har det likevel vært, ut fra et ønske om å få vise fram den flotte byen vår. Bl.a. finnes det en gruppe kunnskapsrike og autoriserte guider, som mer enn gjerne viser fram og forteller om Drammen før og nå og om 10 år.

Drammen er ingen turistby, har det vært sagt, men ingen har definert dette begrepet. Hvis man sammenligner med Oslo eller Bergen, eller med steder som lever av turisme, f.eks. Geiranger, er ikke vår by noen turistby. Men det betyr ikke at byen ikke er interessant, både i fortid, framtid og nåtid.

Vi har en internasjonalt sett helt særegen attraksjon, nemlig Spiralen, som nå endelig skal rustes opp. Det er også laget et forprosjekt til noe som kalles «Destinasjon Spiralen», med bokstavelig talt luftige planer.

LES OGSÅ: Allerede flere interesserte – legger kjær turbåt ut til salgs etter påske

Vi har mye mer å vise både nye drammensere, tilreisende og turister. Det bygges hoteller og etableres restauranter, og med bare byens egen befolkning som kundegrunnlag kan det bli vanskelig å få dette til å gå rundt. Drammen kommune har brukt mange år og millioner av kroner på å bygge opp byens omdømme, med et svært godt resultat.

Hvorfor skal vi da ikke arbeide for å trekke turister til byen? Drammen får også besøk av folk som ikke kaller seg turister, men som likevel vil være interessert i å se mer av og vite mer om den flotte byen enn bare det som innsiden av et konferansesenter eller hotellrom kan gi.

Reiseliv er en av hovednæringene i verden, og folk reiser mer og mer. Drammen bør arbeide for å ta del i denne verdiskapingen, i stedet for å gjemme bort turistinformasjonen inne i Rådhuset. Et eget turistkontor har byen ikke hatt på mange år.

Nå har vi mistet en av de mest interessante attraksjonene, nemlig muligheten til å se Elvebyen fra elva. Byer som Lübeck, London, København og Göteborg er alle havnebyer med svært populære båt-rundturer. Det er en attraksjon i seg selv å kunne få et perspektiv på byen fra en helt annen vinkel enn den vanlige. 

LES OGSÅ: La oss snakke Drammen opp!

Mange av dem som har vært med MS Drammen gjennom årene er født og oppvokst i byen vår, og de har gitt uttrykk for at det å se byen fra elva var en helt ny opplevelse. Men de ansvarlige for Elvebyen Drammen er tydeligvis ikke enige. Et samarbeid mellom Elvebyen og eier og driver av MS Drammen har vist seg umulig å få i stand.

Elva er ikke lenger for alle – bare for medlemmer av Roklubben eller Kajakklubben, eventuelt de som har tatt seg råd til å kjøpe egen båt.

Farvel MS Drammen – og takk for alle turene langs byens hovedpulsåre – Drammens egentlige grunnlegger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags