Drammen FpU setter enkeltmennesket foran Drammen Venstres ønsker

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDenne uken gikk leder i Drammen Venstre, Timo Nikolaisen, ut og mente at privat kjøp av fyrverkeri måtte stoppes. Dette er Nikolaisens usle forsøk på begrense enkeltmenneskets frihet. Vi i Drammen FpU tror faktisk på enkeltmennesket og mener at det skal legges til rette for sikkerhet ikke forbud. Hvis Nikolaisen og resten av Venstre skulle på et mirakuløst vis fått dette imellom i kommunestyre, så må ikke den vanlige drammenser lenger enn til Nedre Eiker kommune for å kjøpe. Dermed vil ikke dette endre noe mer enn at en drammenser må kjøre litt lenger for å få kjøpt.

Sikkerhet for enkeltmennesket og dyrene våre er ekstremt viktig, og det er derfor det må legges til rette for bedre sikkerhet ved bruk. Nikolaisen drar også frem fyrverkeri som en type eksplosiv og det stemmer, men det er verktøyet til den vanlige jeger også. Siden det kreves en eksplosjon for at patronen i en hagle skal forlate løpet, skal det dermed også bli forbudt? Siden vi ikke har en garanti på om en jeger er edru skal vi da forby jakt?

Drammen FpU mener at vi må sette vår tillit til at enkeltmennesket i vår flotte kommune begår de rette valgene. Vi mener at det er flott av Drammen Venstre å faktisk prøve, men dette blir et skritt i feil retning. Når Drammen Venstre viser til tallen over antall skade under fyrverkeri ulykker i 2017 så er dette misvisende tall. Når DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) skal definer disse tallene så skrives det at; «Det kan være alt i fra et lite brannsår på fingeren, til omfattende skade på flere kroppsdeler.», så disse tallene Nikolaisen drar frem her er dermed misvisende og urealistiske med at 36 er skadet etter nyttårsfeiringen i 2016/2017.

Les også: Grand Prix-vinneren Campao (16) ble vettskremt av fyrverkeri – måtte avlives

Det politikerne kan gjøre i en slik situasjon, som Drammen FpU kan stå bak, er å sikre mennesker før den dagen på året kommer. Vi må sikre at alle drammensere skjønner hvordan å behandle fyrverkeri og det å kunne operere fyrverkeri i en passelig tilstand. Min frihet ender der din begynner, selv om Timo Nikolaisen prøver å si dette til folket så mister han helt sin troverdighet i det øyeblikket han ønsker å krenke min frihet ved å sette restriksjoner på den. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags