Skal Øvre Eiker virkelig fjernstyres fra Drammen?

Posisjonen i Øvre Eiker, her ved ordfører Ann Sire Fjerdingstad (H), får på pukkelen av Ole-Jørn Dokken. Han mener at «Høyre setter sine egne innbyggere til side for å kunne oppfylle fader Jan Tore Sanner sine tvangspålegg».

Posisjonen i Øvre Eiker, her ved ordfører Ann Sire Fjerdingstad (H), får på pukkelen av Ole-Jørn Dokken. Han mener at «Høyre setter sine egne innbyggere til side for å kunne oppfylle fader Jan Tore Sanner sine tvangspålegg».

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Historien har vist gjentatte ganger at ordføreren i Drammen har ikke noen skrupler med å overkjøre sine nabokommuner.

Odd Flattum, som var ordfører i Modum kommune i 16 år, uttalte ved en anledning: «Ordføreren i Drammen må lære seg å bli snillere med sine naboer».

DU KAN FØLGE DEN LOKALE DEBATTEN PÅ VÅR FACEBOOK-SIDE: DT MENINGER.

Det var i forbindelse med at ordføreren i Drammen forsøkte å kuppe veibudsjettet til hele Buskerud fylke, som han da skulle bruke til Konnerudnedføringa.  Alle husker vel hvordan han forsøkte å stjele Lierstranda.

Posisjonen i Øvre Eiker med Høyre i spissen har ved to anledninger neglisjert innbyggerundersøkelser som har vært gjennomført hos 1.200 innbyggere i vår kommune.

LES OGSÅ: Det er faktisk Sp, Ap, Sv og MDG som krisemaksimerer

Det samme partiet forlater glatt sine løfter fra valget. Partiet Høyre var helt klare. De var for at Øvre Eiker kommune skulle være alene.  Så hadde også partiet et «men», som selvfølgelig forsvant helt i løftet de ga og som de i ettertid forsøker å tviholde på.  Høyre skjønte jo at de før valget ikke kunne stå fram og si at de var for at Øvre Eiker skulle forsvinne inn i Stordrammen.  Det hadde vært redelig og fortalt sine velger at jo større vi er, jo bedre blir det. Det er Høyres sentraliseringstanke.

Partiet Høyre fikk ikke det svaret de ønsket på den første innbyggerundersøkelsen.

LES OGSÅ: Kommunereform og krisemaksimering

Da prøver de igjen med litt annen spørsmålsstilling. Heller ikke denne gangen får posisjonen det svaret de ønsker. Da må de finne på noe nytt, og saken utsettes i tre måneder. Utvalg skal nedsettes og innbyggerne skal tvinges til å forstå.

Høyre setter sine egne innbyggere til side for å kunne oppfylle fader Jan Tore Sanner sine tvangspålegg.

LES OGSÅ: Exit Øvre Eiker?

I startfasen av reformen virket det som om mange kommuner kunne være aktuelle som en del av Stordrammen.  En etter en har skjønt det; de ønsker seg ikke inn i denne fjernstyringen.

Men posisjonen i Øvre Eiker, de gir seg ikke, de skal ha det svaret de ønsker.

Det hele er ganske så trist.

FLERE AKTUELLE MENINGER:

* Må tåle søkelyset

* Gulskogensenteret må innordne seg etter reguleringsplanen

* Brexit – partidemokratiets krampetrekning

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken