Klok kvinne på topp er bonus for Ap

Foto:

Av
DEL

MeningerFredag slapp Arbeiderpartiets nominasjonskomité nyheten om at Monica Myrvold Berg er vår ordførerkandidat for Nye Drammen.

Et spennende og klok valg fra en enstemmig komité som har brukt god tid på intervjuer og vurderinger til det beste for innbyggerne i tre kommuner.

Arbeiderpartiet står for likestilling og likeverd med lik fordeling av verv til kvinner og menn på sine lister. I samfunnet ellers jobber de for å lytte til og inkludere folk fra alle nasjoner og med alle legninger. Arbeiderfolk og de med mindre ressurser skal løftes fram og gis best mulig vilkår og muligheter.

Nå er det lenge siden Drammen Arbeiderparti har hatt en kvinne på topp, og det er nær 16 år siden vi hadde vår supre ordfører Lise Christoffersen som gjorde så mye for byen.

Monica er et veloverveid og klokt valg på Ordførerkandidat. Hun kommer fra en av de mindre kommunene i sammenslåingen, bor i Nedre Eiker og jobber som avdelingsleder på Hallermoen skole i Drammen. Hun startet som frisør og tok som voksen ny utdanning og ble pedagog. Hun har levd en stund og gjort erfaringer både fra familieliv, yrkesliv og politisk liv. Hun har lenge vært med i politikken og kjenner de ulike nivåene og systemene som skal til for å gjøre den beste jobben.

Monica er ydmyk, lyttende og stikker slett ikke nesa fram. Teamarbeid og «orden i sysakene» er hun vant til fra skolesammenheng.

Hun er populær også utenfor Arbeiderpartiets rekker. Flere fra både Vestre, MDG, SV og KrF har gitt henne skussmål som en god samarbeidspartner.

Som kvinnelig Ap-politiker i fellesnemnd og formannskap, synes jeg dette er et topp valg med store muligheter.

Jeg håper virkelig Monica får den støtten og oppbackingen som hun trenger i disse «ulvetider».

Vi i Nye Drammen vil virkelig gå fremtiden lyst i møte med en så dyktig person som Monica Myrvold Berg i ordførerstolen.

LES OGSÅ: Liker dårlig kamp om topplassen på Ap-listen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags