Gå til sidens hovedinnhold

Likestillingsbom fra KrF

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I DT 14. desember skriver KrFs Cathrin Janøy at Ap ønsker å gjøre Drammen mindre attraktiv for småbarnsfamilier ved å fjerne kontantstøtten. Det som er realiteten er at regjeringens politikk med KrF i spissen senker kvinners mulighet til deltakelse i arbeidslivet og i samfunnet.

Med velsignelse fra Høyre, Frp og Venstre har KrF nå økt kontantstøtten til 7500 kroner i måneden.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER.

I tillegg kommer barnetrygden. Det er flere grunner til at dette ikke er fornuftig. For det første er det å betale kvinner for å gå hjemme en svært dårlig idé. Vi som samfunn trenger at alle som kan, bidrar inn i arbeidslivet.

Fordi det er flest kvinner som mottar støtten er det også en fare for at disse vil bli hengende bak karrieremessig og pensjonsmessig, ved at man mister verdifull arbeidserfaring etter flere runder med kontantstøtte.

LES OGSÅ: En helt vanlig dag hos familien Simensen

Kontantstøtten har dessuten utviklet seg til å bli en ordning som i stor grad blir brukt av innvandrere. Minoritetsspråklige barn har som regel dårligere muligheter til å lære norsk hjemme enn i barnehagen. Mødre som mangler nettverk og kontakt med det norske samfunnet står i fare for å forsterke sitt utenforskap ved å bli betalt for å være hjemme med barna.

Arbeiderpartiet ønsker ikke å betale folk for å stå utenfor arbeidslivet, og vil i stedet bruke pengene på å flere ut i jobb, samt å styrke tilbudene til barn og unge, som bedre barnehager og flere ansatte til å ta hånd om barna våre.

LES OGSÅ: Fylkesmannens nei i Marienlystsaken

Politikk handler om prioritering. Å utvikle tjenestene våre og stimulere til arbeid er vår prioritet nummer en. Det regjeringen nå legger opp til er statsfinansiert utenforskap.

Dette er intet annet enn en dårlig familiepolitikk og en likestillingsfiendtlig politikk Drammen Arbeiderparti ikke støtter.

FLERE AKTUELLE MENINGER FRA DT. NO:

* Plan for et grønnere og mer innovativt næringsliv i Lier

* Ja uten jubel

* Brutte løfter gir politikerforakt

Kommentarer til denne saken