Gå til sidens hovedinnhold

Politikerne er samfunnets skyteskive

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg sitter med hodet tungt i hendene mens saker til formannskapet ruller over PC-skjermen. Regnet plasker nedover våte trær utenfor vinduet. Det er timer før «kjør-sakte-aksjonen» i regi av bom-motstanderne og kveldens folkemøte om en upopulær parkeringsstrategi. Samtidig leser lokalpolitikerne seg opp til kveldens mange komitémøter. Der debatteres store og små saker for utvikling av byen til beste for innbyggerne.

Hver uke, det vil si hele tiden, dukker det opp nye oppslag i aviser og på nyheter om maktkamper og uenigheter.

Facebook er en yngleplass for videre skittkasting.

Politikere blir refset og satt i bås for enten å mene det ene eller det andre. Eller de rakker ned hverandre for å fortelle hvor forferdelig det kommer til å bli. Her er det mye gørr og elendighet!

Og Facebook er en yngleplass for videre skittkasting.

I nabokommunen har det stormet i snart to år. De som ønsket bedre tider og nye muligheter i en større kommune, er blitt hetset og drapstruet. Nesten ingen orker å ta gjenvalg som politikere ved neste kommunevalg. Flinke folk har dessverre fått «så hatten passer».

For mindre feiltrinn blir politikere hengt ut i aviser og nesten jaget fra det gode selskap. Avisene graver og graver for å finne enda mer.

LES OGSÅ: Kvinnefall for Nye Drammen Arbeiderparti

Eller noen får flengende kritikk fordi de er medlemmer av et eller annet det kan bli sammenblandinger av. Enkelte får sitt pass påskrevet fordi de blander rollene privat og profesjonelt eller politiker og administrasjon.

Det er vel og bra at mediene passer på og har kritisk- og gravende journalistikk, men av og til går det langt over streken. Det blir rett og slett personjakt.

Det er nesten utrolig at noen i det hele tatt gidder å bruke sin fritid på gratisarbeid som politiker.

Så er folk blitt syke av eller i politikken og roper ut hvor lite de blir ivaretatt. Sikkert med god grunn uavhengig av hvilket parti de tilhører. Har vi egentlig hørt så mye om psykiske lidelser eller folk som har «nerver» i lokalpolitikken? Hvor mange tør egentlig innrømme denne «svakheten» som de så kan bli dolket for i en annen sammenheng og sak?

Så hvor mange innmeldte fritak med årsak i «helsemessige og familiære årsaker» er egentlig psykiske utforinger? Og hvor mange på grunn av dårlig behandling? En kan undres.

Det er nesten utrolig at noen i det hele tatt gidder å bruke sin fritid på gratisarbeid som politiker. Det innebærer å stå i skuddlinjen samtidig som man skal finne de beste løsningene for innbyggerne i en hvilke som helst sak og utfordring. Tenk på at alle på et tidspunkt er nye.

Jeg skulle ønske meg en holdningsendring fra innbyggerne. Kanskje er det utopi, men kan du forsøke å ta på deg i en folkevalgt persons sko?

Kan du ikke heller komme med positive tilrop, gode saker, argumenter og ønsker FØR det blåser som verst på Facebook og i mediene? Hjelp heller vedkommende politiker til å sette seg inn i utfordringene i ditt nabolag og bidra med gode innspill og faktaopplysninger! Slutt å «hyle med ulvene» for så å «spikre fast» enkeltpersoner som bare har tatt på seg rollen som ombudsmann ut ifra saklig informasjon, helhetstenkning, økonomi og lojalitet.  

Da gjenstår det bare å ønske lykke til med valgkampen for et godt valg i september 2019!

LES OGSÅ: Maktkampen i Ap: Ordførerkandidat eller ikke noe for Monica

Kommentarer til denne saken