Det er tydelig at desperasjonen i Arbeiderpartiet stiger, men i sitt siste utspill om bygging av sykehjemsplasser, scorer de et vakkert selvmål.

Aps Masud Gharahkhani og Lise Christoffersen går ut og kaller regjeringens politikk for en katastrofe. Jeg måtte gni meg i øynene da jeg så hva de hadde fått på trykk.

Dette er altså partiet som lovet 12.000 nye sykehjemsplasser da de satt i regjering, men feilet totalt og klarte stusslige 260 plasser.

Det var en sann katastrofe, Lise og Masud.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Høyre og Frp har i regjering allerede gitt tilskudd til 10.000 nye sykehjemsplasser, og i fremtiden skal vi gi tilskudd til alle tiltak som øker sykehjemskapasiteten.

Videre peker Ap på at de har lovet 100 nye sykehjemsplasser i Drammen. Med samme måloppnåelse som de klarte i regjering, så vi det si ca. 2,5 nye plasser.

I Drammen har vi utarbeidet en behovsanalyse for eldreomsorgen, slik Frp lovet før valget. Den sier hvor mange plasser vi vil ha behov for i fremtiden.

Vi har også vedtatt en handlingsplan for hvordan vi skal bygge ut kapasiteten, byggingen starter allerede neste år.

Det artige er at Arbeiderpartiet i Drammen har stemt for både behovsanalysen og handlingsplanen, så de er åpenbart helt enig i den politikken som føres i Drammen.

Det kom ingen forslag om 100 sykehjemsplasser da vi behandlet behovsanalysen.

Takket være god økonomistyring i Drammen, så klarer vi helt fint å både pusse opp og bygge nye plasser. Ordningen som Ap frykter skal forsvinne, var en ordning som ga kommunene penger for å male veggene i sykehjemmene, for så å kalle det en ny plass.

Nåværende regjering satser på å gi tilskudd for reelt nye plasser.

Kronen på verket er at Ap kaller dette for et resultat av skattekutt. Når vi nå vet at våre skattekutt har stimulert til mer verdiskapning og vekst, slik at både stat og kommune får betydelig mer skattepenger, så blir hele utspillet fra Ap mest komisk. Kommunene har fått mer penger til å bruke på velferd under denne regjeringen, ikke mindre.

Man kan si mye om Ap, men det er sikkert og visst at en pyroman som snakker om brannvern har høyre troverdighet enn Ap når de snakker om sykehjemsplasser.

LES OGSÅ: Lundteigen ville kle pelslue på MDG-topp