Vi sier ja takk til nye krefter i utviklingen av Drammen

Av
DEL

MeningerDet er gledelig og viktig at Rune Kjølstad som ny daglig leder signaliserer tydelig hva som er jobb nummer én for Næringsforeningen i Drammensregionen (NFDR): nye arbeidsplasser!

Drammen har de siste årene sakket akterut i kampene om nye arbeidsplasser.

Vi har mistet tunge offentlige arbeidsplasser, som 113-sentral, administrasjonssenteret for egen høyskole/universitet og tapt kampen om nye statlige arbeidsplasser. Og nå forsvinner også viktige kompetansearbeidsplasser fra fylkeshuset som følge av regionreformen.

I tillegg er veksten i nye private arbeidsplasser veldig svak, og svakere enn kommuner vi liker å sammenligne oss med.

De siste tallene fra SSB i forhold til befolkningsutvikling er heller ikke lystelig lesning.

Etter lang tid med Høyre ved roret peker pilene nedover.

Det er derfor bra at Røykens tidligere Høyre ordfører som nyvalgt leder av næringsforeningen nå sier akkurat det samme som vi i Drammen Ap har påpekt i flere år: Drammen må satse mer offensivt på næringsutvikling, og det må legges enda bedre til rette for at yngre familier og etablerere kan flytte til byen. Gjerne i sentrum.

Næringsforeningen skal og må spille en aktiv rolle i dette arbeidet. Vi i Drammen Ap er klare for å jobbe sammen med dere om det, og inviterer Drammen Høyre også med på arbeidet som er avgjørende for Drammen og Nye Drammens videre utvikling.

Skal vi lykkes må vi jobbe sammen, og ikke minst ha samme virkelighetsforståelse. Det var derfor svært gode signaler som kom i første runde fra Kjølstad.

Vi er med videre!

LES OGSÅ: Stadig flere melder seg på: Men ordføreren tviler på at «kjør sakte»-aksjonistene lykkes

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags