Alle trenger anerkjennelse og muligheter

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerMange store kunstnere har vært nedkjørte og slitne av rus, alkoholen har styrt livet deres, de fikk lite anerkjennelse mens de levde.

Det er ikke det at det finnes kunstnere bak hver eneste rusmisbruker, men det finnes et menneske som trenger anerkjennelse mens de lever.

De trenger at noen har tro på dem og gir de muligheten. Statsminister Erna Solberg har i mange taler sagt at det må gis rom for dem som har hull i CV.

Men det er ikke mange bedrifter som har fått med seg det, de ønsker en robot som gjør arbeidet perfekt, og som ikke skaper utfordringer.

Vi trenger flere rause bedriftsledere, de som åpner opp for litt mer medmenneskelighet, de som tør å gi plass til en som livet ikke har gått på skinner for, men som av forskjellige årsaker har hatt noen avsporinger.

Den personen kan fortsatt bli en svært god medarbeider, men først må han eller hun få en mulighet.

Markedsføring, salgskampanjer og gladsaker, hvor flott og fin en bedrift er, ser vi ofte. Det er så mange saker om bedrifter som går bra, at det ikke er lett å skille seg ut i markedet. Folk leser om det, men husker det ikke.

En bedrift som tør å ta ansvar og satse på en medarbeider med litt hull i CV, gir en positiv anerkjennelse for bedriften i de fleste lokalsamfunn.

Mange folk vil heie på en bedrift som tør. Det betyr mye for mange at en bedrift tar et samfunnsansvar. Det vil føre til god medvind og positiv oppmerksomhet for bedriften, folk flest vil gjerne støtte en bedrift som tar ansvar.

Vi kjenner alle en som sliter, en som er avhengig av sitt misbruk. En god medisin er faktisk å fylle dagen med meningsfylte oppgaver og tjene egne penger.

Vi kan ikke gjemme bort problemene i samfunnet. Det er alltid noen som faller utenfor, særlig i dag, hvor alt skal være et perfekt samfunn. Bak det perfekte er det mange flere som sliter enn det vi tror vi ser. Derfor er det et håp at bedrifter skal ta samfunnsansvar, ingen jobb eller oppgave er for liten. Det er ikke alle som kan jobbe fulle dager, bare noen timer i uken kan være en stor seier for mange å få mulighet til.

Vi trenger ikke en robotstyrt hverdag som fjerner de enkle arbeidsoppgavene, som mange uten mye skolegang kan utføre, en selvbetjent kasse er en stor utgift i det lange løp for hele samfunnet.

Vi i Kirkens Bymisjon håper flere bedrifter i Drammen og omegn som har behov for arbeidskraft og kompetanse kan ta kontakt med oss.

Vi arbeider for at det skal være like naturlig for bedrifter å rekruttere arbeidstakere fra arbeidsmarkedsbedrifter, som fra andre aktører.

Vi jobber for å få fram lojale og motiverte medarbeidere som bidrar faglig og sosialt på arbeidsplassen. Kandidater som kommer ut i jobb ved hjelp av Kirkens Bymisjon får tett oppfølging gjennom hele prosessen – før, under og etter. Både arbeidsgiver og arbeidstaker får støtte og veiledning fra oss over tid.

Ingen jobb er for liten.

LES OGSÅ: Denne stillingen fikk 99 søkere: – Jeg ble ganske overrasket

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags