LO, Fagforbundet, SV og Ap-pampene svikter arbeidsfolk

Foto:

Av
DEL

MeningerVi ser det med Aps byrådsleder i Oslo, Aps ledelse, LO-pampene, og SV-ere med millionlønn:

De blir kjørt, og kjører selv, rundt i staselige biler, mens de tar seg betalt for å representere deg og meg. Men de bryr seg ikke.

Det ble generalstreik for 75 øre i timen i år 2000 – da LO var ledet av folkets mann, Yngve Hågensen. I dag gir LO, Ap, SV og co. blanke i om du taper tilsvarende 30–40 kroner timen i lønn – på bompenger. LO og Fagforbundet tier stille. SV klapper.

Sammen med Ap vil de helst at du taper mer. Enda flere bommer.

For om du skal betale 20–30 000 kroner i året i bompenger, etter skatt, tilsvarer det å gå ned 40–60 000 i lønn. Ja de sier 20 000 nå. Men veier bygges ikke uten overskridelser. Og alle byer med bom har satt opp prisene.

Det er blant annet barnefamilier, lavtlønnede med unormale arbeidstider, folk som ikke har råd til å bo midt i byen, skiftarbeidere, bevegelseshemmede, de som stiller opp i frivillige organisasjoner, og folk som gjerne vil ha litt tid til familie og venner som må betale.

Det er en grunn til at vi har det skattesystemet vi har.

Men Arbeiderbevegelsens fanebærere synes det er greit at arbeidsfolk holder seg i gettoene sine.

Greit at de ikke skal ha råd til å dra på stranda, eller på kampen. Ikke kjøre av gårde.

Hold deg der du bor! Bare fint at du mister to-tre timer om dagen sammen med barna. I miljøets navn. I et av verdens mest miljøvennlige land. Der teknologi gjør oss mer miljøvennlige for hver dag som går.

Men så er det ikke lavtlønnede de møter på luksusrestaurant heller.

LES OGSÅ:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags