Småbarnsfamiliene kan vende tilbake - hvis Drammen vil

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDrammen taper kampen om småbarnsfamiliene, står det å lese i DT den 11. oktober.

Det er disse familiene som har de dyrebare innbyggerne i hus – framtidens skattebetalere.

Men behøver det lave antallet å holde seg stabilt lavt for denne innflyttergruppen til Drammen kommune? Byen har allerede mangt å by på for småbarnsforeldre. Det er hyppige barnearrangementer på Union Scene, Gulskogen Senter er et eldorado for ferske familier for å ihjelslå litt tid når trilleturer og bleieskift så vidt har begynt å bli rutine.

Det er flotte strekninger å trille vognen langs ved Drammenselva, og man kan også finne på å ta seg turer i Drammensmarka, det være seg opp til Stronghytta som er under restaurering, eller nyrestaurerte Kloptjern med ny «trillebru» som er utmerket til vogn.

Likevel må småbarnsfamiliene ha et passende sted å bo. Ifølge forsker Knut Vareide, bygges det ikke nok boliger. Småbarnsfamiliene ønsker blant annet å bo landlig til, uten å være midt i sentrumskjernen. Men gangavstand til byen behøver ikke å være upopulært selv for denne innbyggergruppen?

Og kommunen har store uutnyttede områder langs Drammenselva.

Den tidligere Papirfabrikken, som en gang i tiden sto for utslipp i Drammenselva, er for lengst omgjort til boligformål, og ligger flott til ved svanenes favorittelv. Også hundeeiere og småbarnsforeldre, og en og annen sportsentusiast liker seg langsmed her.

Nå reises Pålsøya Park ved siden av. Men som et spøkelse fra tider da industrien forurenset elva, ligger Muusøya der. Vil vi i stedet en dag se Muusøya Park?

Går man nemlig strekningen mellom papirfabrikken og småbåthavnen vil man komme fram til uhyggelige inngjerdinger med piggtråd, og bak er alt fra kloakkanlegg til lagringsplass for gamle søppelbåser og rør. Og ikke minst er det store områder uten noe annet enn gress, som ingen barn får gleden av å leke seg på. Her kan det dessuten dunste kloakk. Dette rett før man kommer til Landfalløybrua som tar deg over til Gulskogen Senter, og jernbanen. Med slik beliggenhet kan man i stedet lokke småbarnsfamilier på boligjakt.

Da er kanskje ikke lenger hage av like stor betydning. Om ikke annet vil innbyggertallet kunne øke. For hva er vel flottere enn elveparken?

Når vil kommunen bruke denne indrefileten av tomteareal til annet enn sjenerende lagring, og visuelt støyende næringsvirksomhet?

Virksomhet som mest sannsynlig kunne passe bedre andre steder enn ved Åssiden elveparks praktfulle promenade.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags