«Et håndtrykk har aldri, og vil aldri ha, en seksuell konnotasjon for meg...»

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerVi lever i en merkelig tid nå. Per Sandberg får muslimsk kjæreste og jeg selv har likt postene til Fremskritspartiets Ulf Erik Knudsen to dager på rad. Hva betyr dette? Det skaper en formidabel kognitiv dissonans hos alle engasjerte borgere vil jeg tro.

Jeg mener vi står ved en skillevei i den offentlige debatten hvor kjerneverdier, på tvers av politisk ståsted, kommer opp til overflaten.

Vi er et svært åpent og tolerant samfunn. Kvinnekampen gjennom 70-tallet og fram til i dag, sammen med det møysommelige arbeidet med å skille kirke fra stat, er to av de bragder vi bør være stolte av. Da er det ikke rart at vi reagerer når lumre holdninger med dårlig skjulte hensikter basert på en religiøs praksis vi for lengst har lagt bak oss i dette landet plutselig er oppe til debatt igjen.

Diskusjoner om hvordan forholde seg til kvinner jeg ikke kan huske å ha hørt her i landet på 40 år er med ett hverdagskost igjen, og stemmer i ordskiftet går inn for å akseptere en praksis jeg selv har stått på barrikadene hele mitt liv for å avvikle.

Det er da blått slutter å være blått og rødt slutter å være rødt. Denne foreldede dystopiske måten å omgås hverandre på vekker sterke følelser og den har ingen partitilhørighet. Den minner oss snarere om en lite omtalt dyd som også er en bragd vi skal være stolte av. Og jeg vil bruke meg selv som eksempel her; Det er helt og holdent mitt eget ansvar å tøyle min egen seksualitet. Jeg som mann har dette ansvaret alene. Det er min plikt. Det gir meg karakterstyrke, og det gjør meg rakrygget å kjenne at jeg mestrer dette. Ingen kvinne, uansett fremtoning, atferd eller klesdrakt skal klare å bryte denne noble holdningen som bunner i én ting; respekt for medmennesker.

Et håndtrykk har aldri, og vil aldri ha, en seksuell konnotasjon for meg.

Det seksuelle spillet begynner mye mye senere i mellommenneskelig interaksjon. Og får jeg dette til «Josef», da får du det til også. Så får vi heller gå noen Besseggen-turer sammen, til vi kan være enige om at individuell frihet for alle mennesker er det ypperste målet vi kan søke, og at en seksualisering av hverandre i daglig atferd alltid vil være i motsetning til denne friheten.

Namaste, og fred være med dere, alle kvinner og alle menn.

LES OGSÅ: Forbyr nikab og burka på skoler - Et ikke-problem sier rektorer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags