Norge trenger ikke noe kongehus, men det kongehuset vi har fungerer veldig bra! 

Vi avskaffet adelen her i Norge i begynnelsen av 1800-tallet og skulle man fulgt logikken i dette vedtaket, så burde man trolig ha avskaffet kongehuset også. De er tross alt ikke annet enn en høyadel.

LES OGSÅ: Vi trenger kongehuset

Ser vi imidlertid på alternativet som ville være en folkevalgt president, så er jeg usikker på om dette hadde vært noe bedre.

I dagens kongehus har vi noen av de beste markedsførerne og representantene som landet kunne ønske seg.

Og hvor ellers vil vi se at den oppvoksende slekt fra tidlig alder læres opp til å ta over de samme rollene. En langsiktig, forutsigbar, og så langt, helt fremragende jobb utført av de kongelige. Så kanskje er ikke kongehuset så galt allikevel ?

Rent prinsipielt er jeg motstander av at makten skal gå i arv.

LES OGSÅ: Kongehuset ikke et onde

Ja, jeg tror det ville være til det beste for landet om høyere embeter også har en begrensning på hvor lenge folk kan sitte i dem. Det er noe med makt som korrumperer. Både statsministre, andre ministre, ordførere og fylkesmenn burde ha en klar utløpstid nettopp fordi de ikke er trenet til å utøve makt slik kongehuset er.

Med det kongehuset vi har i dag er jeg stor "fan", men så snart vi får en playboy med høyt dameforbruk, Ferrari og privatfly, kan slottet bli et bingolokale for meg.

FLERE AKTUELLE MENINGER:

* Beklager Wibe-Lund – dette var bare flaut

* Venstres lønnskutt

* Trolltemming i fotballen