Har ikke vi viktigere ting å komme med akkurat nå enn Hadia Tajiks utspill om å avskaffe kongedømmet i Norge?

Er det ikke for å spore vekk fra det som er mer viktig, som det energiske Sylvi Listhaug jobber med og hennes klare holdninger til flyktningsaken?

LES OGSÅ: ”Hva vil du bli når du blir stor?”

Å fjerne kongedømmet i Norge er det samme som å fjerne vår identitet, sjel, vår kultur og stolthet. For ikke å snakke om Kongens Garde, som høster mye applaus i utlandet for opptredener, og er skikkelige ambassadører for landet vårt.

Det samme med kongeparet. Det betyr mye for oss som nasjon og identitet å beholde alt dette.

LES OGSÅ: Ikke tatt på alvor av regjeringen

Hadia Tajik, nå har du rørt ved et ømt punkt, som sitter godt fast i den norske sjelen. Kongedømmet står ganske så støtt i de fleste nordmenns hjerte. Land med kongedømme har en myk side. Samlende for folket er det også. Det er ikke tvil om annet.

En president har ikke det samme. Han er politisk. Skandinavia høster mye respekt for sin ryddighet og holdninger, også på grunn av kongedømmet.

LES OGSÅ: Gi vannet til folket/investorene – privatiser vannkraften!

De nordiske landene bør stå samlet om kongedømme eller ikke. Jeg kan aldri tenke meg at verken Danmark eller Sverige vil gi opp det.

Det er mest unge folk og politikere på venstresiden som ønsker kongehuset avsatt etter det jeg ser i en rapport, og det begrunnes ofte med at man ikke bør overta titler.

LES OGSÅ: Ingeniør ER et trygt utdanningsvalg

Men, dette har vært en tradisjon i flere hundre år, og er noe som vi ikke bør berøre. Kongen og dronningen er så fine ambassadører for landet vårt på en upolitisk måte. Både her hjemme og i utlandet.

Vi trenger fortsatt kongehuset vårt, i en kaldere verden med mye krig og elendighet.

LES OGSÅ: Ti gode grunner til å bygge i tre

Med en president, blir det noe helt annet. Da blir det press og misnøye, mye uro, og politisk motstand. Det trenger vi i hvert fall ikke. Det burde i så fall bli folkets valg, ikke et politisk valg, da Kongen og Dronningen er upolitiske.

Vi elsker konger, dronninger, prinser og prinsesser, og betaler for dem med glede.

FLERE MENINGER:

* Det nådeløse oppsettet

* Helleland leverer

* Sykehussaken - en lidelsens vei