Alle vil ha vei, men ingen vil ha veien

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerNoen vil ha variert næringsvirksomhet, andre ikke. Er det noe som engasjerer oss, så er det endringer eller utvikling som vil påvirke oss i hverdagen, som vi føler oss litt maktesløse overfor.

Da slår vi til med store ord og sterke formuleringer og ytringer. Hvilket kan være sunt og, noen ganger, riktig.

«Monsterhavn i Drammen»var den fete overskriften for noen dager siden.

Ingen ønsker containere på dørterskelen. Men får noen egentlig det med de planene som eksisterer?

Vi flyttet til Kirkebakken ved Tangen kirke for 34 år siden. Den gang var det en viss støy fra havna, med mange skip som lastet og losset.

Skipene i dag støyer i seg selv svært lite. Laste-  og losseoperasjonene er av en helt annen karakter og er for øvrig i stor grad flyttet til Holmen N.V og Syd.

Bor man i en by med tog, bil og skip, må man påregne å høre lyder  – eller om man heller vil kalle det: støy.

Ved nordlig og vestlig vinddrag, samt på kalde vinterdager, klarer vi å høre ramlingen av togene som passerer over jernbanebrua. Vi klarer å leve med det.

Vi skal ikke ha industri ei heller støy for enhver pris, noe må vi dog akseptere.

Da planene om å bygge et sykehus på ABB-tomta etter hvert ble kjent var faktisk Drammen havn allerede etablert, noe den for øvrig har vært en del år. Dette er kalkulert inn i byggingen. Skulle det bli noe lyd fra lastebiler og biler, jernbane og havnevirksomhet, så er det nok tatt høyde for både med tanke på isolasjon av vinduer og vegger.

Kanskje blir man raskere frisk av å se litt virksomhet på utsiden av vinduene? Fra den informasjonen vi får er det poengtert at det vil bli brukt tid og penger å støyskjerming og beplantning.

Noen små usannheter.

Innlegget til fylkestingsrepresentantene Bruflot og Ax noe tid tilbake ga et sterkt inntrykk av at næring utover stille papirflytting ikke var ønskelig i Drammensdistriktet.

Men før det blir papir er det tømmer. Alle kan ikke leve av å flytte papirer.

LES INNLEGGET TIL BRUFLOT OG AX HER: Fjordby og sykehus overkjøres av Aps 10 000 vogntog

Tømmeret som går over Lierstranda i dag går ikke til Tofte, slik de to politikerne påsto, men i hovedsak til eksport og til norsk treforedling innenlands. Er det greit å omgå sannheten når man skal prøve å selge et budskap? Eller kan det være at de ikke visste helt hvordan dette foregår?

Ved eksport av varer (tømmer) får butikken Norge inn skatter og avgifter, penger til bl.a. å bygge og drive sykehus for, noe som ikke er selvfinansierende.

Jeg støtter ikke utvikling for enhver pris, men jeg applauderer utvikling, ellers stopper Drammen og Norge opp.

LES OGSÅ:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags