Å legge seg flat...

Faksimile: Drammens Tidende 4. mai 2018

Faksimile: Drammens Tidende 4. mai 2018

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I juli 2016 fikk jeg en liten artikkel på trykk i DT – Hva betyr det egentlig «å legge seg flat».

Et av avsnittene gikk da som følger:

«Men hva med dem som er ofrene for at noen velger å legge seg flate? Slik jeg forstår det så har du ingen krav på erstatning hvis de som har gjort feilen legger seg flate. Når kommunens politikere godkjenner et bygg nær deg som, etter regelverket, aldri skulle vært godkjent, og du mister all sol, utsikt og 50 % av verdien på leiligheten din, hvis politikerne som har begått denne bommerten legger seg flate, kan du bare glemme noen form for kompensasjon.»

Lite ante jeg den gangen at denne ironisk mente kommentaren nå to år senere skulle vise seg å være alt annet enn ironi.

LES OGSÅ:

Saken Muggerud/Skarra vs. Drammen kommune/utbygger Bragernes ØS45 AS er, slik den er referert i avisen, ikke til å misforstå. Kommunen bruker ti tettskrevne sider på å legge seg paddeflat, og å gi Muggerud/Skarra ubetinget rett i de klagene ekteparet har fremsatt, og konklusjonen – ingen bygningsmessige endringer og ingen økonomisk kompensasjon. Kommunen har jo lagt seg flat må vite!

En aviskommentator fra den øverste Eiker-bygda mente den gangen at vi måtte se til det kristelige uttrykke «å be om nåde» for å forstå hva det menes med å legge seg flat. Gjerne det. Drammen kommune ber altså nå Muggerud/Skarra om nåde.

Nå får alle vi som tror mer på demokratiet enn på guddommeligheten sette vår lit til at Fylkesmannen forteller Drammen kommune i klare ordelag at nåde kan de be om litt lenger oppe i Kirkegata, ikke fra byens bygningsmessig trakasserte borgere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken