I dagens avis kunne vi lese at flertallet i formannskapet sa nei til en dobling av kommunens støtte pr. innbygger til årets TV- aksjon. Årets TV- aksjon går jo i år til Kirkens Bymisjon. For kommunen som bruker penger i øst og vest betyr vel ikke økningen fra en krone til to kroner pr. innbygger det helt store beløp. Men det kan bety så mye for mottaker.

Drammen kommune ligger hvert år langt nede på listene når det gjelder bidrag til TV-aksjonen. Dette kan skyldes flere årsaker, og en viktig årsak kan være at bøssebærerne ikke kommer inn i blokker som tilhører borettslag eller er et sameie.

Som frivillig i Kirkens Bymisjon tenkte jeg i år å gjøre noe med dette i mitt sameie. Her er det aldri noen som ringer på og det blir da mye vanskeligere å gi via Vipps eller konto. Vi godt voksne som gjerne ville vært med å bidra gir ikke noe.

Jeg har selv tatt initiativ for å få åpnet døren til i mitt eget sameie, et hus med 55 leiligheter.

Her kjenner vi hverandre de fleste, men til tross for det var det ikke bare enkelt. Ikke alle er like begeistret for å få bøssebærere på døren.

Her hvor jeg bor har alle dørene kikkhull så beboer kan se hvem som ringer på, og de aller fleste kjenner hverandre. Da er det jo opp til beboer selv om han vil åpne eller ikke.

Rundt her jeg bor er det mange blokker med låste ytterdører. Det samme ble meg fortalt om en annen stor bydel hvor bøssebærerne ikke kommer inn.

Er det da noe rart at Drammen kommer langt ned på listene når det gjelder bidrag til TV-aksjonen?

Aksjonen i år går til Kirkens Bymisjon. Alle her i Drammen vet hva den organisasjonen står for: «Mindre alene sammen».

Når Drammen kommune ikke åpner lommeboka, så håper jeg at borettslagene åpner ytterdøra og slipper bøssebærerne til årets TV- aksjon for Kirkens Bymisjon inn!