Gå til sidens hovedinnhold

Buskerudbypakke 2: Jo takk, jeg puster, Wengen

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Anders Wengen i Venstre hevder i DT at Venstre skal redde Buskerudpakka, samtidig mer enn antyder han at undertegnede ikke puster rolig nok og representerer et lettantennelig opposisjonsparti.

Min omtale av ordføreren i Drammen etter hans krumspring i media rundt Buskerudbypakke 2 var slett ikke et enkelt utløp for frustrasjon slik Wengen antyder.

LES STÅLE SØRENSENS OPPRINNELIGE INNLEGG HER: Ordføreren bør trekke seg

Undertegnede brukte en hel uke på å tenke gjennom formuleringene i innlegget før det ble sendt inn. Innholdet ble også diskutert med øvrig gruppe i både kommune og fylkesting. Jeg har ennå til gode å møte på et eneste medlem som mener at jeg brukte for sterke ord.

Jeg har derimot fått støtteerklæringer fra en lang rekke politikere i og utenfor eget parti for at jeg satt halen på katten. Norge trenger politikere som tør å tale fritt. Kanskje uvant for Venstre. Men høyst nødvendig etter mitt syn.

Når det gjelder Wengens eget parti så håper jeg inderlig han lykkes med å redde bypakka. Venstre har et stort ansvar i dette.

Det er Venstre som har innsatt Fremskrittspartiet i maktposisjon i Drammen.

I bytte mot at Yousuf Gilani fikk varaordfører-vervet skrev Venstre under på en politisk avtale som ga Høyre og Fremskrittspartiet fritt leide.

Så hva Venstres egen ordfører i form av Tore Opdal Hansen gjør, er Venstres ansvar.

Det er også Venstre som har innsatt en Høyre- og Frp-regjering. Venstre har sørget for at vi har en regjering der Fremskrittspartiet b.la. har justisministeren, innvandringsministeren samt samferdselsministeren.

Det er Fremskrittspartiets samferdselsminister som torpederer pakka ved å ikke levere forutsetningene som ble lagt til grunn. Det er vel ganske åpenbart at han gjør dette med rent overlegg?

Ordføreren i Drammen bærer ved til bålet i forsøk på å redde sitt eget politiske skinn. Det er Venstre som gir Fremskrittspartiet makt i Drammen kommune og på nasjonalt plan.

Åpenbart har Venstre da et ansvar for å rydde opp. Det er flott at man føler på det ansvaret, men å be om en medalje for å rydde opp det man selv har bidratt til å rote til, blir å be om for mye.

SISTE NYHETSSAKER FRA DEN POLITISKE DEBATTEN OM BUSKERUDBYPAKKE 2:

* Prøvde å gravlegge Buskerudbyen

* Ber ordføreren trekke seg fra mer bypakke-arbeid

* Ja til en ny samferdselspakke for nedre Buskerud

Kommentarer til denne saken