Det viktigste for å få til endring og utvikling er å gjøre NOE

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerMjøndalen kan rykke opp. Ap stiller med en kvinnelig ordførerkandidat fra Nedre Eiker i neste kommunevalg. Sammenslåing av Svelvik, Nedre Eiker og Drammen er vedtatt.

Vi får nok et nytt sykehus. Tilflytningen til Drammen er liten. Vi mister potensielle arbeidsplasser til blant annet Asker.

Strømsgodset kan rykke ned. Gravearbeid i sentrum er trolig en av årsakene til at flere utesteder har måtte stenge.

Norge spiller mange landskamper i fotball om dagen. Oslo Børs åpnet helt fint i dag.

KrF går kanskje mot venstre, og vi kan stå overfor en regjeringskrise. En russer er arrestert mistenkt for spionasje, på Stortinget. I Tolga kommune kan du miste kontroll over eget liv som følge av en serie med feil og lovbrudd. Oljefondet kan tape stort de neste månedene.

Dette er ikke så viktig i Drammen. I Drammen er det byvåpen og bomring som får folk til å gå i tog, kjøre sakte, sette klistremerker på bilene sine, utøve protestmarkeringer i politiske møter, kommentere i DT om udugelige politikere og i det hele tatt engasjere seg.

De mest oppfinnsomme har til og med klart å koble nytt forslag til kommunevåpen med bomringer. Kreativt!

Jeg er enig i at vi kanskje ikke trenger bomringer.

For vi trenger kanskje ikke nye veier. Med dagens byutvikling er det ingenting som tyder på at vi vil få mer enn tre nye innbyggere hvert kvartal de neste 100 kvartalene (og 25 årene). Jeg tror ikke det er et resultat av verken gammelt eller foreslått byvåpen.

Det viktigste for å få til endring og utvikling er å gjøre NOE.

Å si nei, det er ikke å gjøre noe. At mye var feil knyttet til prosessen rundt utviklingen av Marienlyst, det er helt sikkert. Det var imidlertid et forslag som kunne gitt nye boliger. Trolig ville noen flyttet inn i dem også. Boligene ville blitt plassert rett ved jernbanen, og 300 meter fra busstasjonen. Greit, den glapp.

Jeg jobber i Oslo, og jeg liker å bruke Oslo. Det Oslo er gode på, det er de langt bedre på enn oss.

Løkka er kulere enn Tollbugata, selv om den kommer seg. Vi har ikke noe Tjuvholmen, selv om Bølgen & Moi har åpnet i Drammen. Selvsagt har Sande kommune mer plen pr. innbygger enn Drammen. Det har de nok i Nedre Eiker også.

Hva har vi i Drammen? Først, vi har sabla mange bra folk som er stolt av å være fra Drammen.

Vi har et riktig fint sentrum, på begge sider av elven. Vi har elven. Vi har en nydelig fjord, selv om vi forsøker å gjemme den. Vi har like mange jernbanestopp som Oslo. Vi har et universitet, selv om jeg fortsatt kaller det høyskole. Vi har mange idrettslag som driver godt, og noen som driver svært godt. Vi har innbyggere fra et hav av nasjoner, og vi fungerer utmerket godt sammen.

Vi har godt øl fra Aass, men alle kan ikke jobbe der.

Vi har slalåmbakke midt i byen. Vi har kommunepolitikere som er «bolde» nok til å ønske seg landets beste skole. Og vi har, og det er ikke tull, godt vær til å bo i Norge. Jeg tror sannelig også at en av Norges mest kjente bloggere er fra Drammen. Vi har til og med en hyggelig nabo, i Lier kommune. Dette er bare det jeg kom på i løpet av 3 minutter.

Kan ikke vi (inkludert DT) vise litt engasjement rundt det vi er gode på, det vi må gjøre noe med for å bli enda bedre og det vi må forbedre fordi vi er direkte dårlig?

At Asker stikker av med gode arbeidsplasser, det gjør meg forbannet. Hva kan vi gjøre for at det skal endre seg? At folk velger Gulskogen senter fremfor sentrum, det er resultat av elendig politisk arbeid som ligger år tilbake. Er det mulig å fikse? Absolutt! Er det mulig å få småbarnsfamilier til Drammen. 100 % sikkert! Kan vi holde Godset, og få Mjøndalen opp? Det fikser BP og Vegard, garantert!

Poenget mitt; kan vi ikke vise hva som bor i oss ved å ta tak i det som skal til for å skape ytterligere utvikling i byen vår.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags