Er det forskjell på norsk og iransk islam, Burner?

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDet virker som om Tony Burner, en aktiv meningsytrer i DT, er en klok og kunnskapsrik mann. Men når han i DT 31. august prøver å belære menneskerettighetsadvokat Mohammad Mostafei, en mann med praktisk erfaring fra utøvelsen av islamsk lære, stusser jeg litt.

Burner trekker fram at «norsk islam» er noe helt annet enn f.eks. iransk islam. Hva har han det fra?

Kan vi tenke oss norsk kristendom som forskjellig fra f.eks. amerikansk kristendom? Kristendommen har Bibelen som lærenorm mens islam har Koranen som lærenorm, uansett hvor man bor.

Tror man på islam må man ta hensyn til «oppskriften», Koranens lære om Sharia og at alle vantro er fiender og må overstyres at islamsk lære.

Det virker som Burner ikke er veldig begeistret for våre norske tradisjoner, med kristendommen som vår kulturarv, med basis i vår grunnlov. Hitler tok Gud og kristendommen til inntekt for seg selv og det samme gjorde Anders Behring Breivik.

Vi kan neppe av den grunn slutte at kristendommen er en terrororganisasjon.

Burner synes videre å hevde at vi befinner oss i en kontekst med økende skepsis til islam, men at vi også vil kunne møte en del «hjernevasking» i norske menighetshus. Og endelig at i menighetshusene prekes det om at man havner i helvete hvis man gjør ditt eller datt. Min Bibel hevder at «alle som tok imot Ham (Jesus) ga han rett til å være Guds barn, de som tror på Hans navn».

Og angående helvete: «For så høyt har Gud elsket verden at Han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på Ham, ikke skal gå fortapt, (det som Bibelen selv nevner som helvete) men ha evig liv».

LES OGSÅ: «Prost Kjell Ivar Bergers velsignelse av Mats og Andrés kyss er viktig. Det er en velsignelse som faktisk kan redde liv.»

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags