Et fantastisk helsetilbud - tross alt!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerI ukevis har jeg skrevet kommentarer omkring forholdene på Drammen Helsehus, og sparket til både høyre og venstre når det gjelder kvaliteten på tilbudet her i byen. Sparkene har hele tiden gått oppover.

Det hele begynte med et massivt hjerneslag – hos min elleve år eldre kone, for fire år siden.

Hendelsen tok fra henne den siste rest hun hadde av funksjonalitet, men jeg ville klare tingene selv. Derfor ble det til at jeg sa fra meg retten til hjemmesykepleie – uten tanke for at det til slutt kunne gå så fryktelig mye verre.

For tre år siden ble jeg selv rammet av noe som kalles hudkreft.

Jeg ble operert og trodde alt var i orden. Regelmessige kontroller skulle sørge for det. Man skal kunne føle seg trygg i dette landet.

Nå vel, så veldig trygg kan man aldri føle seg!

Før jul begynte jeg å bli tungpustet. Jeg kontaktet fastlegen min i slutten av januar som sendte meg rett på røntgen. Derfra ble det CT hvor det ble påvist kreftceller i lungene. Lungekreft var en naturlig forklaring, men det var slett ikke lungekreft, men hudkreften som hadde spredt seg.

Nå skjedde alt med lynets hastighet. Hjemmetjenesten måtte overta noen av arbeidsoppgavene jeg til da hadde hatt, særlig om nettene. Tre besøk i døgnet ble bare starten på det hele.

Onsdag for to uker siden ble jeg hasteinnlagt på Drammen Sykehus. Ettersom kona mi ikke hadde noen mulighet til å kunne klare seg selv, fikk hun innvilget midlertidig plass på Gulskogen Bo- og Servicesenter. Selv ble jeg overført til lindrende avdeling på Drammen Helsehus. Min egen tilstand viste seg å være terminal.

Så sitter jeg her da med dystre fremtidsutsikter og på et sted jeg til de grader har refset opp og ned. Det er da jeg oppdager hvilket fantastisk tilbud Drammen Helsehus egentlig er!

Avdelingen for lindrende behandling er ikke mindre enn et fantastisk tilbud for dem som virkelig har behov for det. Her står personalet til disposisjon 24 timer i døgnet for å gi pasientene den best mulige avslutningen på livet. Alle – fra lege til helsefagpersonell er der for at alt skal bli så smertefritt som mulig.

Jeg sitter igjen med en forferdelig dårlig samvittighet!

Tusen takk til alle dere som er der for at MIN utgang på livet skal bli så enkelt som mulig. Tusen takk for at denne byen har et tilbud som kan matche de kravene som stilles til respekt og verdighet. Når det gjelder kona mi er jeg sikker på at også hun vil bli tatt godt vare på etter at jeg selv har gått bort.

Denne byen er langt fra perfekt, men du verden hvor mye verre det kunne ha vært.

LES OGSÅ: Vil bruke over en halv milliard på splitter ny legevakt og helsehus

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags