Hvorfor skal vi ha forbud mot alt mulig?

SE POSITIVT PÅ DET: "Hva med de unge som vokser opp som her kunne fått en flott arena til å drive med aktivitet på", spør Amund Stokkenes, som ikke er redd for vannskutere på Drammenselva.

SE POSITIVT PÅ DET: "Hva med de unge som vokser opp som her kunne fått en flott arena til å drive med aktivitet på", spør Amund Stokkenes, som ikke er redd for vannskutere på Drammenselva. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerSå er vi i gang igjen. Forståsegpåere, naturvernere og surpamper flokker seg rundt og skriker unisont: FORBUD mot vannskutere!

Hvorfor ikke ta med båter som bråker på sjøen i tillegg?

Og siden dere først er i gang: Hva med motorsykler som bråker, biler og lastebiler, og unger som roper og skriker? La oss forby det alt sammen. Og nekte luftambulansen å lande i tettbebygd strøk. Det bråker det også.
 
Eller – hva med å legge forholdene til rette for utøverne av en morsom sport? Og la folk få nyte friheten ved å kunne kose seg i verdens lykkeligste land å bo i?

Hvorfor skal vi ha forbud mot alt mulig? Er det forståsegpåere eller surpadder som står fremst i hylekoret?

«Du skal gjøre mot andre, hva du vil at andre skal gjøre mot deg!»

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Tilrettelegging,- greie regler og positivitet, kommer man langt med. Til og med utøvere av vann- og motorsport klarer å forholde seg til og akseptere det. Barn og voksne i alle aldre. Diskusjonen minner om en tilsvarende diskusjon i Røyken for noen år siden. Noen voksne fant ut at man kunne lage en motocrossbane for MC langt ute i skauen, et tilbud til voksne og unge. «Hylekoret» vant med all sin negativitet og forbudstanker i egoismens kapittel.

«Jeg kan høre støy langt bortefra hvis jeg sitter ute og lytter!» var omkvedet. «Stakkars meg!»

Det ble selvsagt ingen motocrossbane i Røyken. Selv slike aktiviteter er ikke noe som foregår 24 timer i døgnet 365 dager i året. Det blir nok tid også rundt slike arenaer for fred og ro.

Hva med de unge som vokser opp som her kunne fått en flott arena til å drive med aktivitet på, kose seg, få gode barne- og ungdomsminner og holde seg borte fra andre ikke fullt så sunne interesser?
 

Dere voksne som er så inni granskauen opptatt av forbud og å knuse drømmer – hvorfor fikk du barn? Hvordan var din barndom? Skulle de voksne nektet deg alt du synes var gøy?
 
Jeg synes hver og en av dere surpadder som protesterer mot alt mulig heller skulle gå litt i dere selv og tenke fremtid og positivt og slutte med å kamuflere der bak miljøhensyn og andre tåpelige argumenter som hindrer folks frihet og gode aktiviteter.
 
Gi barn, unge og voksne muligheter, frihet og anledning til å gjennomføre drømmer. Kanskje enda flere blir lykkeligere i verdens lykkeligste land å bo i.
 
God bedring.

NOEN AKTUELLE NYHETSSAKER FRA DT.NO:

* Varsler nye funn i Therese-saken

* Tiltale og millionkrav mot «lurelegen»

* Lille Foebe ble dagens helt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags