Jeg har tenkt på det!

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerViser til sak om byflagget i avisen 24.10.2018: «Den nye storkommunen: Ingen har tenkt på hva som skjer med byflagget».

Det å tenke noe eller si noe rundt byflagget var ikke en del av konkurransen jeg deltok i om nytt kommunevåpen. Men jeg har tenkt på det, så da kan jeg like gjerne si noe om det.

Byflagget er en stor del av dagens Drammen. Som andre drammensere er jeg oppvokst med at flagget vaier i vinden på bruendene på spesielle dager. På disse dagene er det ekstra stas å ferdes i byen. Flagget i blått, hvitt og blått er enkelt og fint.

Det å vite betydningen bak, gir det en ekstra dimensjon. Linjene i flagget er rette, ikke bølgete, men jeg klarer å se bølgene i flagget når vinden tar tak i det.

Tanken bak flagget er ikke så ulik tankene bak «Årringer – ringvirkninger», begge symboliserer bevegelse i vann, og viser en dynamikk og fart. Fargene i flagget har de samme fargene som jeg brukte i det nye forslaget til kommunevåpen. Det var ikke helt tilfeldig. Jeg er nostalgisk, jeg også.

Jeg elsker Drammen, og det vet alle som kjenner meg.

Mine kolleger i Oslo må smertelig tåle min markedsføring av Drammen som til stadighet sniker seg inn i samtalene. Men jeg har også, som helt sikkert mange andre, røtter som går lengre enn innenfor kommunegrensa. Jeg bodde mine første år i Mjøndalen og gikk i Hatten barnehage. Mine foreldre vokste opp i Solbergelva, og min mormor bor der fortsatt.

De tre eksisterende kommunene er snart historie, og en ny skal opprettes. Når man nå legger ned alle tre kommunene, og oppretter en ny kommune, er det en god anledning til å tenke over bruken av byflagget.

Jeg personlig er åpen for at flagget kan brukes videre, siden elva og fjorden binder kommunene sammen. Men jeg er også åpen for å tenke nytt.

Jeg har troen på fremtiden for Nye Drammen kommune. Jeg tror at vi som skal bo i den, vil føle like stor stolthet til den nye kommunen, som for eksempel Lavrans Kierulf, Kari Palm og jeg føler for Drammen i dag.

Nå er det på tide å fokusere på å dra i samme retning og bygge stolthet sammen.

Jeg oppfordrer derfor personer med positiv innstilling til den nye kommunen å ytre seg, slik at vi får flere positivt vinklede saker.

Symbolene er ikke det viktigste. Det viktigste er folka!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags