Jeg heier på prost Kjell Ivar Berger - og buer på Reidar Holtet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerJeg satte nesten både kaffe og brødskive i halsen da jeg leste Reidar Holtets kronikk i Drammens Tidende onsdag. Maken til fordømmende og nedlatende ytringer er det heldigvis sjelden man opplever. Jeg trodde kristendommen sto for likeverd, nestekjærlighet, åpenhet og toleranse.

Prost Kjell Ivar Berger er et flott eksempel på disse verdiene!

LES OGSÅ: «Prost Kjell Ivar Bergers velsignelse av Mats og Andrés kyss er viktig. Det er en velsignelse som faktisk kan redde liv.»

Reidar Holtet står tydeligvis for det stikk motsatte. I tillegg uttrykker han seg så sarkastisk som overhodet mulig når han omtaler prostens ansiktsuttrykk «om det er et smil eller grin.»

DT, som heldigvis er en moderne avis som omtaler dette, får selvfølgelig også gjennomgå av Holtet.

Når han i tillegg opphøyer seg til en som har større kunnskap enn prosten om hva som underbygger denne handlingen, viser han med all tydelighet at det er han som er tragikomisk og ingen annen. Holtet viser videre til enstemmig bispemøte i 1997 som sa at homovigsel i kirken ville representere «kirkesplittende vranglære.» Heldigvis har Den norske kirke utviklet seg. Hvor Holtet befinner seg vet jeg ikke, men det må være langt tilbake i tid.

Han avslutter sin kronikk med at det ikke var vakkert. Din kronikk Holtet, var imidlertid direkte stygg.

LES OGSÅ: – For noen prester er dette både sårt og vondt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags