Maktspill og dilemmaer i Marienlyst-saken

VENTER SVAR: Per Erik Marheim i aksjonsgruppa «Redd Marienlyst».

VENTER SVAR: Per Erik Marheim i aksjonsgruppa «Redd Marienlyst». Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Marienlyst-saken ruller videre. Etter over tre år er det fortsatt to viktige spørsmål vi mangler svar på. Det ene spørsmålet dreier seg om ESAs vurdering om kommunen hadde hjemmel for å gå i kompaniskap med Ticon as (Marienlyst Utvikling), uten å lyse saken ut på anbud.

Den andre saken har ligget i kommunal og fornyingsdepartementet siden den 24. april i år, og dreier seg om gyldigheten av Bystyrets vedtak om å omgjøre Marienlyst idrettspark, med formål idrett og friluftsliv, til et område med formål bolig og næring.

Vår påstand har hele tiden vært at man først måtte foreta en konsekvensutredning i forhold til barn og unges oppvekstmiljø, før dette vedtaket ble fattet.

Hvorfor kommunen ennå ikke har foretatt denne konsekvensutredningen er meg en gåte.

Enda mer merkelig er det at statsråd Sanner ennå ikke har gitt et skikkelig svar om saken til stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen og til Drammen kommune.

Det kan virke som dette er en bevisst trenering fra kommunaldepartementets side.

Byens ordfører, som nå etter mange hundre innspill fra drammensere, har tenkt å begynne å snakke med byens borgere om Marienlyst-saken, har tilsynelatende tenkt å kjøre saken igjennom for enhver pris.

Hans dilemma er at han er avhengig av støtte fra vippepartiene Venstre og KrF for å kunne trumfe saken igjennom i Bystyret.

Både familiepartiet KrF og det grønne Venstre har imidlertid erklært at de har et litt avvikende syn på størrelsen og plassering av boligblokkene.

Dersom disse partiene ikke vil følge ordførerens forslag om å opprettholde avtalen med Ticon, vil dette være et stort prestisjetap for ordføreren og hans parti.

Selv om kommunen har adgang til å si opp avtalen etter 8. oktober, varsler ordføreren at Ticon muligens vil gå til erstatningssak hvis avtalen sies opp. Siden det er ordføreren som har vært med på å fremforhandle denne avtalen, er dette kanskje ikke tomme ord, men han må da også ta sin del av ansvaret for at kommunen kan komme i denne situasjonen.

I verste fall kan dette føre til at millionbeløp fortsetter å renne ut av bykassa.

Et annet dilemma er at svært mange velgere er imot Ticon-prosjektet. Hvordan vil dette innvirke inn på kommunevalget om to år.

Skal han ta sjansen på at alt vil være glemt ved neste kommunevalg?

LES OGSÅ: Får på pukkelen for Marienlyst-debatt midt i valgkampen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags