Mangler Drammen en viktig visjon?

SAVNER MILJØ: «...ett viktig område blir ikke nevnt av de politiske lederne: Miljø og klima», skriver Elisbaeth Tveter Briseid, medlem av  Besteforeldrenes klimaaksjon Drammen og omegn.

SAVNER MILJØ: «...ett viktig område blir ikke nevnt av de politiske lederne: Miljø og klima», skriver Elisbaeth Tveter Briseid, medlem av Besteforeldrenes klimaaksjon Drammen og omegn.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I DT 1. juli forteller ordføreren og lederne for samarbeidspartiene om visjonene de har for Drammen. Det er utviklet planer og plattformer på en rekke felt – fra skole og barnehage til næringsliv og boligbygging; alt for å virkeliggjøre samarbeidspartienes ønsker for fremtidens Drammen.

Men ett viktig område blir ikke nevnt av de politiske lederne: Miljø og klima.

De gigantiske utfordringene verden står overfor på dette området kan som kjent ikke overlates storpolitikken alene. De må i tillegg løses lokalt rundt om i verden, også i Norge. Kommunene er helt sentrale klimaaktører. Kommunen har mulighet til å utgjøre en enorm grønn kraft, både som politisk aktør, tjenesteyter, pensjonsfondseier  (investeringer ut av fossil energi), eiendomsbesitter og byggherre. Og som ansvarlig for planlegging av et godt samfunn  med tilrettelegging for miljøvennlige hverdagsliv.

Noen tiltak er gjennomført i vår kommune, for eksempel Drammen Fjernvarme og i bygningssektoren. Men trenger vi ikke noe langt mer omfattende? En samlende, overordnet visjon og en tilhørende gjennomarbeidet plan for å møte klima- og miljøutfordringene?

Det kan diskuteres om det er smart å klistre «Best i landet » på mål og ønsker for Drammen.

Under tvil foreslår jeg likevel følgende visjon for Drammen: «Norges beste klima- og miljøkommune»!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken