Ønsker Drammen kommune å ødelegge en av Norges fineste idrettsparker?

VIL BEVARE: «Jeg håper Marienlyst idrettspark består i framtiden», skriver Øyvind Kristensen, tidligere leder av idrettsseksjonen i Drammen kommune.

VIL BEVARE: «Jeg håper Marienlyst idrettspark består i framtiden», skriver Øyvind Kristensen, tidligere leder av idrettsseksjonen i Drammen kommune. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDet har vært fremsatt mange gale og rare påstander om Drammenshallen, og særlig kastfeltet ved friidrettsbanen på Marienlyst.

Kastfeltet

Friidrettsbanen på Marienlyst ble tidlig klassifisert som et fylkesanlegg for friidrett. For å få denne klassifiseringen måtte banen ha et eget oppvarmingsområde for kastøvelsene.

Derfor kastfeltet og dette området.

Tivoliområdet er det sammen området som kastfeltet. Kastfeltet er det eneste området i sentrum hvor det har vært mulig å ha et tivoli i forbindelse med 17. mai.

Bruk av parken til tivoli har politikerne av forståelige grunner sagt nei til. Inntekter av utleien av kastfeltet til tivoli har i alle år gitt gode inntekter for idretten.

Opprusting av kastfeltet har det vært liten vilje til å avsette midler til. Planene har vært mange, og de seneste jeg kjenner til ble lansert i forbindelse med å bygge en aktivitetsgate fra Drammenshallen og fram til Drammensbadet.

Her framgår det en opprustning av kastfeltet som en liten bydelspark for Strømsø. Dette er mulig da friidrettsbanen ikke lenger er klassifisert som fylkesanlegg.

Friidrettsbanen

Friidrettsbanen er etter det jeg kjenner til den eneste banen i vår region som har åtte løpebaner. Det vil si at her kan det avholdes norsk mesterskap. I tillegg kan det opplyses at banen er fullisolert. Det vil si at banen er helt plan og ikke har noen setningskader.

At banedekket virker slitt er ikke rart, da det burde vært rehabilitert for lengst, men av forståelige grunner er dette satt på vent.

For ordens skyld kan jeg opplyse at Buskerud fylkeskommune har gitt driftstilskudd til anlegget så lenge anlegget var et fylkesanlegg.

Drammenshallen

Jeg er enig i at Drammenshallen er en velbrukt hall. Den brukes fra kl. 8.00 til kl. 22.00 hver ukedag fra mandag til lørdag. Først til skolebruk og siden til idrettsbruk.

At hallen er nedslitt er en stor løgn. Trond Haugan har belyst dette i et tidligere innlegg i avisen. Hans beskrivelse om de rehabiliteringer som er gjennomført de siste årene er helt korrekt.

Hallgulvet er i meget god forfatning, takket være en fremragende jobb fra hallbetjentene.

Husk at dette er et hallgulv hvor en kan løpe med piggsko, og at det settes ut store tunge tribuner ukentlig i hallen.

Jeg ber enkelte politiker og synsere undersøke forholdene før en kommer med usannheter om hallens tilstand

Idrettsparkens unike beliggenhet

Lag fra både Norge og Europa kan ikke få fullrost idrettsparkens beliggenhet og de arenaer den inneholder. De fleste tilreisende kommer med fly til Gardermoen.

Mange bruker tog direkte til Drammen, hvor det er gangavstand til hoteller og idrettsparken.

Mange roser denne muligheten, og svært få har opplevd noe tilsvarende.

Til slutt:

Hvordan kan idretten og politikere akseptere at 10 til 15.000 kvadratmeter avsatt til idrett forsvinner uten at tilsvarende areal avsettes til idrettsformål? Det er meg totalt uforståelig.

Det henvises til at Berskaug idrettspark er en eksisterende idrettspark og ikke et erstatningsareal for Marienlyst.

Jeg håper Marienlyst idrettspark består i framtiden, med midler til å oppgradere kastfeltet til å bli en framtidig hyggelig bydelspark for bydelen Strømsø.

LES DE SISTE NYHETSSAKENE OM MARIENLYST:

* Slaget om Marienlyst

* Kun et tjuetalls møtte opp for å høre om dette

* Vinterparadis midt i byen

* Dette vil være et uopprettelig hærverk

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags