La oss snakke om barnefattigdom.

Hvert tiende barn i Norge vokser opp i fattigdom.

Drammen topper statistikken.

Jeg leste en uttalelse fra Anders Blixhavn, kommunikasjonsrådgiver i Blå Kors. Han påpeker at til og med en trikkebillett kan være en utfordring. En trikkebillett!

Dette er en hastesak.

Noen har to hytter å reise til. I tillegg til feriehus i Toscana, og en tre ukers ferietur til Thailand.

Andre har knapt råd til en kinotur.

Jeg vet at det er mulig å nyte sommerferien uten sydenturer og hytteturer. Men vi lever i en verden hvor alt skal deles, og dette øker presset. Hva skal den stakkars hardtarbeidende alenemoren gjøre, når barnet vil på Tusenfryd? Alle vennene er jo der.

«Hvorfor reiser vi aldri noen steder?» sier hun, uvitende om hvor vondt det var å høre nettopp det.

Tenk at foreldre legger seg sultne, for at barna skal være mette. Tenk at barn ikke stiller opp i bursdager, fordi gavene er for dyre. Vi vet at det forekommer, men vi lukker øynene.

Det er kun et fåtall som forstår hvor tøft det er å være fattig i dette rike landet. Faktum er at rike blir rikere og fattige blir fattigere.

La oss snakke om barnefattigdom i Norge. Vår statsminister Erna Solberg besøkte nylig Røde Kors-ferieleiren «Ferie for alle» på Oscarsborg. – Å stille opp for barn i Norge som lever i familier hvor de rett og slett ikke har råd til å dra på ferie, er utrolig viktig, sier Solberg.

Hvorfor blir det da ikke gjort mer, undrer jeg.

Ferier er en ting, men hva med resten av året? Røde Kors tilbyr stadig flere plasser på «Ferie for alle», men mange får avslag på søknadene sine. Halvparten av søkerne får tilbud, resten får en skuffende sommer. For et nederlag. Først manner du deg opp til å søke. Du innser at du trenger hjelp til å gi barna en verdig ferie. Deretter får du avslag. Jeg får vondt av tanken.

Alle som velger å jobbe som frivillige er helter i mine øyne.

Klapp dere selv på skulderen og ta til dere hvert gode ord. Det skulle vært flere som dere her i verden. Tusen hjertelig takk for jobben dere gjør! Jeg håper at regjeringen tar til seg all kritikken som dukker opp. Det gjøres definitivt for lite for å bekjempe barnefattigdom i Norge.

Tenk om det var deg og din familie!

LES OGSÅ: Avdekket 58 brudd