Vi vil ikke ha disse ringene

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDu kommer ikke til å kjempe for noe du ikke har et forhold til. Det gjør at verdier går tapt. Hvis du ikke har et forhold til Drammens kommunevåpen, kan det nå bli ødelagt innen du har oppdaget verdien av det.

Fellesnemnda, arbeidsutvalget og «juryen» har fullført prosessen i henhold til sitt mandat. Og takk for det. Nå er spørsmålet: Hvem vil ha dette?

Drammensere, eikerværinger og svelvikinger som har beholdt sansen for kulturarv og verdier vil ikke ha ny logo. Heldigvis er vi er veldig mange.

Vi vil ha politikere som kan ta vare på og bygge videre på kulturhistoriske verdier. Som ikke kaster verdier ut med elvevannet.

Har vi virkelig politikere i Drammen som fortsatt mener at kommunens byvåpen må byttes ut fordi kommunen skal utvides? At vårt kulturhistoriske kommunevåpen er umoderne og bare kan kastes? Hva blir det neste?

Det synes jo faktisk helt absurd? Hva har Svelvik og Eiker å tape på at kommunevåpenet til den kommunen de har valgt å bli en del av, beholdes? Ingenting!

Istedenfor en ny logo som de færreste ønsker, har de har nå en unik mulighet til å få et innholdsrikt og historisk våpenskjold med et flott valgspråk.

Et av få i Norge som har med seg tradisjon, en kulturhistorisk verdi og et viktig budskap inn i fremtiden!

Og som det i tillegg ikke koster noe å beholde, tvert imot. Kommunale tjenester og samarbeid i den nye kommunen blir ikke bedre om kommunen får en ny logo. Det koster bare enda mer penger!

Hvordan kan man bruke ekstra penger til ny logo, som til sammenligning med eksisterende kulturhistoriske byvåpen er totalt verdiløs?

Jeg håper alle våkner nå når de ser hva vi faktisk står overfor, og sier fra at denne logoen vil vi ikke ha! Gjør som over 3000 andre har gjort, skriv under på underskriftskampanjen på Facebook-gruppen; «Bevar Drammens Byvåpen og Valgspråk».

Og møt gjerne opp til møte i Fellesnemda 11.okt kl. 09.00 i DnB-huset på torget.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags