Gratulerer Statsråd Helgesen! Gratulerer Norge! Antall ulv som skal felles er kraftig redusert. Dette var en både vanskelig og viktig sak som måtte avgjøres sentralt. 

At Norge tar ansvar i ulveforvaltningen vil til sjuende og sist vekke positiv oppsikt verden over. Men ikke minst bevare en ulvebestand som blir presset fra alle kanter, med god hjelp fra hungrige mediefolk.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER.

Jeg har så vidt vært inne på Facebook og sett litt av debatten. At voksne mennesker kan velte ut av seg så mye møkk er helt grusomt. Jeg har ikke deltatt der. Politikere står i fult alvor i tv-debatt å sutrer over at ulven er en trussel mot ungene deres. De tegner et fantasibildet som overhodet ikke eksisterer. Hvor mange unger er drept av ulv siste 100 år? Absolutt ingen! Mens hunder ute av kontroll og ikke minst bilen er en reell trussel mot folk. Dette er faktaprat, det er bare å se på dødsstatistikken.

Frykten er antakelig den største fiende i de berørte områder. Den kan vi gjøre noe med om vi bare vil.

Kanskje er en overgang til villsau og skotsk høylandsfe en mulig fremtid i Norge. Det er også naturlig at gjeting kommer mer på dagsorden i en eller annen form, i tillegg til andre tiltak.

Da er det også en nødvendighet at statsråd Vidar Helgesen tør opp med midler til berørte bønder. Midler som bør øremerkes til positive tiltak.

Gro Harlem Brundtland sa for flere år siden at det var en stor feilvurdering å bygge ut Kautokeino-vassdraget. Det er like mye feil nå å felle hele familiegrupper.

Land som er langt fattigere enn Norge klarer å passe sine dyr. Men dette makter ikke vi.

FLERE AKTUELLE MENINGER FRA DT. NO:

* Hvem skal få oppleve Trillemarka?

* Jeg var litt tøff med deg, Vegard Hansen ...

* Byutvikling – butikk og retorikk