Ansvarsfraskrivelse

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerJeg trodde ingenting kunne sjokkere meg når det kom til innvandringspolitikken i Norge og håndtering av mennesker på flukt. Der tok jeg feil.

TV2 lørdag kunne jeg lese om at Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde vil hente hjem redningsskipet Siem Pilot.

Han tror at hvis vi fjerner denne redningen vil færre flyktninger forsøke å komme.

Skal ikke Europa ta ansvar? Jeg mener at det er umenneskelige og feigt å mene at vi skal slutte å redde folk som risikerer livet sitt over havet.

Kaia Hilleren

Kaia Hilleren Foto:

Christian Tybring-Gjedde, tror du ikke at disse menneskene vet at de tar en risiko? De vet at flere tusen mennesker drukner når de forsøker å krysse Middelhavet, de vet at båtene ikke er trygge, de vet at de kan dø. Skal vi dermed slutte å redde dem? Ser du ikke hvor inhumant det er?

«No one puts their children in a boat unless the water is safer than the land», er det blitt sagt.

Ja, for tenk deg det, folk setter det kjæreste de har i båter, utrygge båter fordi de håper på ett bedre liv.

Det å fjerne redningsskip er å starte i feil ende. Det er faktisk slik at Europa har ett ansvar, vi har ett ansvar som medmennesker, som mennesker i det hele tatt.

Vi prater som om ufattelig mange har kommet til Europa. I 2015 kom 1 million flyktninger til Europa. Av 65 millioner mennesker på flukt, kom altså 1 million til Europa. I Europa er vi 743 millioner mennesker, så se for deg en skolegård, en skolegård med 743 elever, så vil 1 til komme, men det er 1 for mye.

Europa har allerede sviktet på mange måter.

Norge har sviktet på mange måter, for vi kunne gjort så mye mer. Vi kunne tatt til oss mange flere, men vi er feige, og du, du vil starte i helt feil ende, du vil ta fra mennesker som har ofret alt, en livbøye, en livbøye som har reddet tusenvis av liv. Arnulf Øverland skrev det slik: «Du må ikke sitte trygt i ditt hjem og si: Det er sørgelig, stakkars dem! Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer dig selv! Jeg roper med siste pust av min stemme: Du har ikke lov til å gå der og glemme!»

Tåler du så inderlig vel, Christian? Denne uretten som ikke rammer deg selv?

NOEN AKTUELLE NYHETSSAKER FRA DT. NO:

* Omkom i MC-ulykke

* Lite bråk blant over 20.000 festende russ

* Facebook sensurerer Viskum

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags