Gå til sidens hovedinnhold

Hilleren tar feil om flyktninger

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg betviler ikke at skribent og blogger Kaja Yngsdal Hilleren er en hyggelig ung dame med stor empati for alle som lider urett her i verden.

Men hun tar i sitt innlegg «Er folket blitt blinde?» dessverre feil på to vesentlige områder.

LES HILLERENS INNLEGG HER: Er folket blitt blinde?

Borgerkrigen i Syria, som nå endelig synes å nærme seg slutten, var et opprør mot diktatoren Assad, hovedsakelig initiert av islamister som ikke likte at Syria var et multikulturelt samfunn. Deres ønske om demokrati var bare et skalkesjul for ønsket om å gjøre Syria til en islamsk stat uten plass for alavitter, kristne og religiøst uinteresserte mennesker. Ja, Assad er en brutal diktator på linje med Saddam Hussain i Irak og Gadaffi i Libya, men i valget mellom diktatur og kaos, vil de fleste hevde at diktaturet tross alt er bedre enn det kaoset som i dag råder i Irak og Libya.

Det er mange årsaker til at folk flykter fra krig og fattigdom. De som trenger beskyttelse i Norge, bør få det.

Men det er ikke til å legge skjul på at det store flertallet av dem, som kaller seg flyktninger, i virkeligheten er lykkejegere som håper på et bedre liv i Europa, fremfor å gjøre noe med saken i sitt hjemland.

Et bevis på at min påstand er rett, er de mange som fremdeles pendler mellom Norge og det landet som de angivelig har måttet flykte fra.

Det faktum at menn med innvandrerbakgrunn er overrepresentert blant de innsatte i norske fengsler sier også sitt.

Her i vårt distrikt har både skolene og politikerne gjort en kjempeinnsats for at innvandrerne og deres barn stort sett er godt integrert i samfunnet.

Det vet jeg litt om, som tidligere lærer ved Åssiden videregående skole. Men på Oslos østkant, der tre fjerdedeler av elevmassen ved de videregående skolene har innvandrerbakgrunn, er bildet et helt annet. «Vi ser hele spekteret av saker som mobbing, vold, trusler, slagsmål både mellom enkeltpersoner og større gjenger samt narkotikasalg», kan seksjonsleder Jarle Kolstad ved forebyggende enhet ved politiet på Manglerud og Stovner fortelle til Dagsavisen.

For å ta utgangspunkt i Hillerens sammenlikning: Det er bare hyggelig å ønske en flyktning velkommen for et samfunn med 743 innbyggere.

Litt verre blir det når de nyankomne totalt dominerer hele nabolag som i Rinkeby, Rosengård (i Malmø), Stovner og Ulsrud (i Oslo), og forlanger å praktisere sin kultur og religion på en måte, som totalt bryter med det som svensker og nordmenn flest oppfatter som rett og naturlig. De fleste som uttaler seg i Drammens Tidendes portrettintervjuer mener at vi i har et «vi-samfunn» og ikke et «oss- og dem- samfunn» i Drammen.

Det samme mener jeg, og håper inderlig at det kan fortsette slik også i fremtiden.

LES OGSÅ: Sier nei til nikab-forbud

Kommentarer til denne saken