Full sympati med bom-aksjonistene

Foto:

Av
DEL

MeningerIfølge lokale medier skal bom-motstanderne i Drammen aksjonere tirsdag 11. september. I ettermiddagsrushet skal de forsøke å lamme trafikken med en «kjør-sakte-aksjon». De ønsker å vise sin motstand mot «Buskerudbypakke 2» (BBP2).

Jeg deler aksjonistenes frustrasjon og sympatiserer med dem, selv om aksjonsformen kan diskuteres.

Forslaget til BBP2-avtale (med 45 bomstasjoner) – som er vedtatt av Høyre, Ap, KrF, MDG, Venstre, SV og Drammen Byliste – gir håpløse forhold og ekstreme kostnader for vanlige bilbrukere med normale eller lave inntekter.

Fremskrittspartiet har ført en årelang, og ganske ensom, kamp mot Buskerudby-samarbeidet og planene om bompenger.

Vi har foreslått hele samarbeidet avviklet, og når det ikke har ført fram har vi fremmet forslag om at «pakkene» må legges ut til folkeavstemning.

Dessverre har ikke dette forslaget fått støtte annet enn fra Sp.

De foreslåtte veiløsninger i BB2 er omfattende, men de løser ikke de største utfordringene (gjennomgangstrafikk) og bompengene som skal kreves inn vil være en enorm og usosial belastning for befolkningen – det kan dreie seg om opp mot 20.000 kr pr. år for en bilist. Det burde være en selvfølge at folkets mening i saken ble hørt i en folkeavstemning.

Vi i Drammen Frp er primært negative til bompenger, men vil kunne akseptere slike løsninger kun dersom befolkningen sier et klart ja i en folkeavstemning.

Vi mener også at det må være et krav at pengene som kommer inn må benyttes til å forbedre veinettet. Ikke subsidiere alle mulige andre tiltak slik det legges opp til i BBP2.

Frp vil minne om at BBP2 ikke bare handler om veier og bompenger, men at det også legges opp til dårligere fremkommelighet for biler i sentrum og færre p-plasser, hvilket vi svekke sentrum.

LES OGSÅ: Aksjonister vil lamme drammenstrafikken: – Nok er nok

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags