Liv og lære, Skinnes

Morten Wold. Stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet fra Buskerud

Morten Wold. Stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet fra Buskerud Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerFylkesvaraordfører Olav Skinnes (Sp) beskylder regjeringen for manglende veisatsing i Buskerud i forbindelse med Nasjonal Transportplan. Selv sa han nei til å gi penger til nedslitte fylkesveier da Fremskrittspartiet i fylkestinget forleden foreslo å bruke 27,5 millioner kroner til dette.

Noen ganger er det langt mellom liv og lære.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

For i stedet for å tilføre sårt tiltrengte penger til fylkesveier som det politiske flertallet i Buskerud har nedprioritert, mente den rødgrønne kvartetten Ap, SV, Sp og MDG det var mer fornuftig å bruke pengene på kultur- og regionalutvikling. Dem om det.

Likevel – i et leserinnlegg i flere av fylkets aviser de senere dagene, kritiserer Skinnes regjeringen for manglende veisatsing i Buskerud.

Har han ikke fått med seg at store og sentrale riks- og europaveier som Oslofjordforbindelsen, Holmenbrua, Linnes til E18, Strømsåstunnelen, Skaret-Hønefoss og Saggrenda-Elgsjø er med i den nye nasjonale transportplanen – som inneholder infrastrukturinvesteringer for 1.064 milliarder kroner, altså mer enn én billion kroner? I arbeidet før Stortingets samferdselskomité avgir sin innstilling i saken om NTP, er det også vårt mål at man gjennom flertallsmerknader i innstillingen skal understreke betydning av fortsatt planlegging av riksvei 35 Hokksund-Åmot, to tog i timen til Hokksund og Kongsberg – og endelig slå fast at byggestart for Ringeriksbanen skal være i 2021.

NTP er en plan for hele landet, ikke bare for Buskerud. Og det er på sin plass å minne om at Buskerud er det fylket som får nest mest penger per innbygger til gode samferdselsformål de neste 12 årene. Selv om det ikke passer helt inn i virkelighetsbeskrivelsen til fylkesvaraordfører Olav Skinnes.

NOEN AKTUELLE NYHETSSAKER FRA DT.NO:

* Per Burud er ny sjef for idretten i Drammen

* Meteorologene med gode 17. mai-nyheter

* Ydmyke SIF-ledere beroliget fansen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags