Nei til flere flyktninger i Drammen

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDrammen kommune har vedtatt å bosette 65 flyktninger i år. Nå ber IMDi kommunen ta imot åtte flere. Dette er egentlig ikke dramatisk, men det er flere grunner til at det er en svært dårlig idé.

For det første er aldri åtte flyktninger bare åtte.

Noen av flyktningene er såkalt «enslige mindreårige». Mange av disse er ungdommer som kommer. I disse tilfellene er det en mulighet for at flere familiemedlemmer vil søke om gjenforening i løpet av noen år. Det tilsvarende gjelder for voksne flyktninger, som med stor sannsynlighet vil ønske å hente inn flere familiemedlemmer. Og etter hvert skal unge voksne hente ektefeller fra hjemlandet.

Her er det bare å bruke gangetabellen.

For det andre er Drammen betydelig belastet med innvandring fra før. Andelen av byens innbyggere er på anslagsvis 30 %. Vi ligger på 2. plass i Norge som innvandrer-by. Dette gir betydelige utfordringer når det gjelder integrering. Vi har fått høye konsentrasjoner av innvandrere som representerer utfordringer for samfunnet. Ta for eksempel Fjell, en bydel der kommunen de siste årene har bruket mange titalls millioner for å få stedet på rett kjøl.

For det tredje er det en kjent sak at det er en utfordring med manglende sysselsetting i noen innvandrergrupper. Vi har også nylig sett en kraftig økning i kommunens sosialhjelpsutbetaling (16 % fra våren 2017 til våren 2018 i Drammen).

For det fjerde: Drammen er på grunn av sin store innvandrerbefolkning en by som flyktninger synes det er attraktivt å flytte til. Selv om de i utgangspunktet bosettes i distriktene, flytter flere hit over tid.

Dette eskalerer utfordringene som er nevnt ovenfor.

Jeg vil også minne om fjorårets perspektivmelding fra regjeringen der det fremkommer at en mannlig innvandrer fra ikke-vestlige land gir en samfunnsøkonomisk minus på seks millioner kroner i løpet av livet i snitt. Det er penger som norske skattebetalere må finansiere.

Saken om flyktninger skulle formelt behandles politisk, men ordfører Tore O. Hansen (H) har allerede klarert saken. Det skjedde «over bordet» på et seminar med formannskapet tirsdag. Kun Frp var imot.

LES OGSÅ: Vil vite hvorfor sosialhjelpsutgiftene har økt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags