Pleiepengeordningen utvides

SKRIVER OM PLEIEPENGER: Frps Silje Helen Sørhaug Johansen.

SKRIVER OM PLEIEPENGER: Frps Silje Helen Sørhaug Johansen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDet å ha et alvorlig sykt barn er en veldig vanskelig situasjon for hele familien. Derfor utvider nå Frp sammen med Høyre, Venstre og KrF pleiepengeordningen betydelig, slik at flere foreldre kan være hjemme og pleie sine syke barn. Dette mener vi i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) viser at vi har en regjering som leverer på områder det er viktig å ha fokus på.

Mange opplevde den gamle ordningen som urettferdig og uforutsigbar. Vi i FpU tror den nye ordningen vil hjelpe mange flere foreldre i en vanskelig og tøff situasjon.

For nå sikrer vi hele 100 prosent lønnskompensasjon i fem år. Det håper vi vil gi foreldrene som må pleie et barn som er rammet av en alvorlig sykdom en bedre hverdag.

Pleiepenger skal fungere som en «frikjøpsordning» fra foreldrenes jobb.

Det er ikke en lønn til foreldrene for å utføre pleieoppgaver. Pleiepenger skal derimot midlertidig kompensere for bortfall av arbeidsinntekt for yrkesaktive med rett til sykepenger i forbindelse med barns sykdom.

Arbeidet rundt en ny pleiepengeordning har vært høyt prioritert hos Fremskrittspartiet.

Derfor er det nå gledelig å kunne si at vi nå leverer på dette feltet. Nå som vi utvider ordningen har vi mulighet til å gjøre den enda bedre, og sikre at foreldre som pleier egne barn først og fremst kan få tenke på å gi barnet sitt best mulig omsorg i en vanskelig situasjon, istedenfor å måtte tenke på økonomien.

Tidligere ga ordningen den pleiegivende forelderen 100 prosent lønnskompensasjon i 260 dager (ett arbeidsår) og deretter 66 prosent kompensasjon i 1040 dager (fire år).

Nå er Frp, Høyre, Venstre og KrF enige om at det skal gis 100 prosent lønnskompensasjon i alle fem årene. Noe vi i FpU er veldig glad for. Det er nemlig ingenting som er viktigere for et barn enn å ha foreldrene sine hjemme når man er utsatt for en alvorlig sykdom. Derfor tror vi denne endringen vil ha stor betydning for familiene, og spesielt barna.

I tillegg har ordningen også blitt utvidet til å gjelde alle barn opp til 18 år.

Tidligere var det kun barn opp til 12 år. Nå kan du ha mulighet til å være hjemme med barnet ditt ved en alvorlig sykdom helt til barnet fyller 18 år, er voksen og myndig.

Vi i FpU er glad for at Frp har kjempet for en bedre pleiepengeordning for de familiene som har det tøft.

Nå sørger vi for at familier har en økonomisk trygghet også med et alvorlig sykt barn.

Det er sånn vi er med på å skape en enklere hverdag.

LES OGSÅ: Disse får Nav-penger før julaften

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags