Gå til sidens hovedinnhold

Sylvi Listhaug tilbake på jobb

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I en artikkel publisert i Aftenposten kan vi lese at Sylvi Listhaug er tilbake på jobb og denne gangen er det «feministeliten» hun er ute etter.  Sylvi uttaler følgende «Feministeliten overser innvandrerkvinnene og retter all sin oppmerksomhet mot gods, gull og pensjonspoeng».

Hva gjør du for innvandrerkvinner Sylvi? Frp er ett parti som skaper splittelse i samfunnet, ett parti som ikke fører en politikk for å gjøre livet til innvandrerkvinner noe lettere.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Det er rart hvor ofte de samme menneskene som normalt ikke kjemper for feminisme plutselig skal starte å bry seg, bare for å snakke ned andre feminister. Jeg har utallig mange ganger lest, fra hvite menn i 60-åra, de samme uttalelsene som ministeren kommer med her.

I en og samme artikkel skal Sylvi Listhaug plutselig være innvandreres beste venn, når hun ellers er stolt av det lave antallet asylsøkere vi har i Norge. Når hun ellers styrer innvandringspolitikken med jernhånd, selv når vi står ovenfor verdens største humanitære krise.

Innvandringsministeren syntes det går helt fint å rakke ned på andre feminister, spesielt når hun ikke vil kalle seg feminist selv. Og enda bedre er det når hun tydeligvis ikke har satt seg ordentlig inn i feministbevegelsen i Norge. Bare se på kvinnefrontens internasjonale prosjekter, eller ta en titt på 8. mars parolene: « – Antirasistisk kvinnekamp mot sosial kontroll og æreskultur» og « – Kvinner rammes hardest, vern til kvinner på flukt.»

Samtidig fører Frp en politikk som bidrar til at kvinner sendes tilbake til Afghanistan, Afghanistan som tydeligvis er trygt for Afghanere, men ikke trygt for hvite nordmenn.

Det virker også som at hun glemmer at blant innvandrerkvinner er det også sterke, flinke feminister.

Det er du som sitter i regjering Sylvi, så da spør jeg deg: Hva gjør du får at innvandrerkvinner skal få en bedre hverdag, dette som tydeligvis er en hjertesak for deg?

Eller er det bare en måte du prøver å sanke valgstemmer på, en måte du vil utvide fanskaren som konstant kommer med rasistiske kommentarer og undervurderinger av innvandrerkvinner på?

LES OGSÅ: Feiret Id, men atskilt med forheng

Kommentarer til denne saken