«Vi skal ha kontroll på innvandringen»

SKRIBENTEN: Morten Wold, stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet fra Buskerud

SKRIBENTEN: Morten Wold, stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet fra Buskerud Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerFremskrittspartiet har fått Stortinget med på at også asylsøkere under 18 år, uten kjent omsorgsperson i hjemlandet, må ha et beskyttelsesbehov for å få permanent opphold i Norge.

At personer uten behov for beskyttelse bare får midlertidig opphold til de er myndige, er nødvendig for å unngå at kyniske familier sender små barn som ankerbarn. Ifølge FN druknet minst 5000 migranter i Middelhavet i 2016.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Som politikere har vi et ansvar for at så få barn som mulig blir en del av denne statistikken. Det mest humane er å sørge for at barn som har det trygt i sitt hjemland, ikke sendes ut på en livsfarlig reise bare fordi foreldrene ønsker en bedre økonomisk hverdag.

Samtidig er det viktig at asylsøkere under 18 år som vil få permanent opphold og skal integreres, bosettes så raskt som mulig. Barneombudet har vært klar på dette.

Det samme har verger for gutter på Sevalstunet i Geithus (Eva K. Baustad, Gudmund M. Baustad, Knut Erik Kjemperud og Leif Gunnar Engedal) vært i innlegg i Drammens Tidende og Bygdeposten, der jeg og andre representanter for regjeringen ble utfordret på denne problemstillingen.

Vi skal ha kontroll på innvandringen.

Mindreårige som ikke har krav på beskyttelse skal ikke bosettes, og skal reise hjem når de blir 18 år. Noe annet ville være en oppfordring til inhuman og kynisk bruk av ankerbarn.

Samtidig er jeg fornøyd med at fungerende innvandrings- og integreringsminister Per Sandberg har tatt bekymringene på alvor.

Regjeringen setter nå i gang med umiddelbar bosetting av enslige mindreårige som skal bli i Norge og som har krav på beskyttelse. Nå vil disse menneskene kunne starte integreringen i en kommune så raskt som mulig.

Samtidig er Frp, i motsetning til hva Ap nylig vedtok på sitt landsmøte, klare på at også personer under 18 år må ha krav på beskyttelse for å få permanent opphold i Norge.

NOEN AKTUELLE NYHETSSAKER FRA DT. NO:

* Gårdeier: – Glad alle kom seg ut

* Mer boligtrøbbel for varaordføreren

* Full familiekrangel etter konkurs i butikk

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags