God IKT-kompetanse er nødvendig for å skape nye arbeidsplasser

SKRIVER OM VIKTIGHETEN AV IKT: Kristin Ørmen Johnsen (H) og Rebekka Borsch (V).

SKRIVER OM VIKTIGHETEN AV IKT: Kristin Ørmen Johnsen (H) og Rebekka Borsch (V).

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerTil høsten får Høgskolen i Sørøst-Norge 15 nye studieplasser til IKT (Informasjons- og kommunikasjonsteknologi). Dette er resultatet av budsjettforliket mellom regjeringen og støttepartiene Venstre og Kristelig Folkeparti der det ble tildelt midler til 250 nye studieplasser i IKT. Plassene går til institusjoner som har mulighet til å opprette de nye studieplassene allerede i høst.

Det er helt nødvendig at vi satser på utdanning innen dette feltet. Den digitale og teknologiske utviklingen går fort. Vi er avhengig av god kompetanse innen IKT på alle felt.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

God IKT-kompetanse er nødvendig for å skape nye arbeidsplasser, økt vekst og nye teknologiske gjennombrudd. Vi må føre en politikk som gir Norge et konkurransefortrinn. Regjeringen og samarbeidspartiene satser på kunnskap og kompetanse, det har vi vist i samtlige budsjetter. I fjor ga vi midler til 200 nye studieplasser øremerket IKT og helse. Høgskolen i Sørøst-Norge ble også tilgodesett med studieplasser  innen IKT og helse.

Disse nye studieplassene vil bidra til at flere har muligheten til å starte på en IKT-rettet utdanning.

IKT og helseinnovasjon

Helseinnovasjon og helsenæringen omfatter velferdsteknologi, medisinsk teknologi, nye legemidler, diagnostikk, e-helse og bioteknologi. En for liten andel av forskningen i denne næringen blir i dag til kommersielt lønnsomme produkter og lønnsomme bedrifter. Vi må legge bedre til rette for det. 

IKT-kompetanse er et nødvendig virkemiddel for å utvikle helseinnovasjon.

I tillegg til disse nye IKT-studieplassene ga statsministeren denne helgen et løfte om en ny tekno-milliard. Statens investeringer i forskning ligger nå på et rekordhøyt nivå, budsjettene er forutsigbare.

Målet om å investere 1 prosent av BNP til forskning og utvikling over statsbudsjettet er nådd.

Regjeringen og samarbeidspartiene har vist vilje til å investere slik at Norge henger med i den teknologiske og digitale utviklingen.

Vi har tidligere gått ut med oppfordringen om å arbeide for en helseklynge rundt det nye sykehuset på Brakerøya.

Utvikling av utdanningstilbudene og  økt virksomhet innen helseteknologi vil gi drammensregionen en unik mulighet til å skape nye arbeidsplasser og vekst fremover. 

Vi trenger flere gründere i Norge og IKT-bransjen gir mulighet til å skape nye arbeidsplasser. Satsing på utdanning er da nødvendig.

LES OGSÅ: Kjemper for å få kreftsenter-gigant: – Nesten for godt til å være sant

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags