Meldeplikt og innskrenking av frihet for vanlige folk i Lier, Drammen og resten av Vestregionen

Brita Hennum, Helga Brun og Nora Hennum håper Vestregionens kommuner snur om den såkalte meldeplikten for BPA-brukere.

Brita Hennum, Helga Brun og Nora Hennum håper Vestregionens kommuner snur om den såkalte meldeplikten for BPA-brukere. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.* Meld fra hvis du reiser ut av bostedskommunen mer enn 7 døgn

* Meld fra hvis du reiser ut utenlands mer enn et døgn

* Det tillates opphold utenlands inntil 14 dager i løpet av et kalenderår. Dokumentasjon på gjennomført reise kan kreves.

* Opphold utover 14 dager utenlands kan tillates etter nærmere avtale.

Du kan ikke reise på påskeferie uten å melde fra hvis hytta di ikke ligger i hjemkommunen din.

LES OGSÅ: «Så gjør vi så med de gamle vi har, gamle vi har..»

Du kan heller ikke ta et helgecruise til Kiel eller København uten å melde fra til kommunen.

Dette er åpenbart urimelig, og man får assosiasjoner til andre tider og steder enn i Norge, hvor man behandler sine borgere respektløs og bryter menneskerettighetene over en lav sko!

Det gjør man vel ikke i kommuner i Norge? Eller er dette en dårlig vits? Kom 1. april svært sent i år?

Dessverre: Disse begrensningene i menneskers bevegelsesfrihet er nå innført for personer bosatt i 15 kommuner vest for Oslo (Vestregionen).

LES OGSÅ: Noora fra Skam – en rollemodell for alle skamfulle jenter

Meldeplikt om hvor man befinner seg er det vel ellers bare straffedømte som er ilagt i dette landet. Alle andre borgere har full frihet til å reise hvor de vil, når de vil og hvor lenge de vil. Har innføringen av denne meldeplikten skjedd i forståelse med de menneskene dette gjelder? Nei, her har kommunene i Vestregionen egenrådig bestemt at dette skal gjelde for mennesker med brukerstyrt personlig assistanse (BPA).

Reglene i pasient- og brukerrettighetsloven paragraf 3.1 om at det skal legges stor vekt på hva den enkelte mener er totalt neglisjert.

LES OGSÅ: Folkekirke og kirkefolk

Likeledes har man suverent sett bort fra reglementet for «råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne» hvor det heter at saker som er særlig viktige for de funksjonshemmede skal fremlegges for rådet. Toppen av maktarroganse er det når informasjonen ikke engang blir gitt til personene det gjelder, men til tjenesteleverandørene. «Meld fra hvor du går» er en utmerket fjellvettregel, men den er direkte diskriminerende hvis den brukes til å regulere hverdagen til lovlydige mennesker i dette landet. Funksjonshemmede ber ikke om noe annet enn frihet til å leve sine liv på linje med alle andre folk som bor i Vestregions-kommunene.

Det er å håpe at Vestregionenes kommuner tar til vettet og følger en annen fjellvettregel: «Det er ingen skam å snu (før det er for sent)

FLERE AKTUELLE MENINGER:

* Velger å straffe de bilavhengige

* Fingrene av fatet, drammenspolitikere!

* 55 prosent nei takk!
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags