Byutvikling tilpasset en ny tid

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Arbeiderpartiets Arve Vannebo hevder i et innlegg i Drammens Tidende den 22. september at «Høyrepartienes boligpolitikk om at markedet løser alt ødelegger dessverre for en urban byutvikling i Drammen».

Dette er selvfølgelig ikke riktig.

Drammen Høyre har vært opptatt av å modernisere byen helt siden man kom i posisjon i 1979.Jeg tror de fleste mener dette har vært vellykket. Nå ser vi at det er nødvendig å styre utbyggingen noe mer enn tidligere.

Det medfører at Drammen Høyre i større grad vil være opptatt av bygningsvern og vern av sårbare/bevaringsverdige miljøer.

Det vil også bli stilt høyere krav til estetisk utforming av nye prosjekter og tilrettelegging for boligprosjekter som i større grad ikke bare inneholder dyre leiligheter som bygges i høyden. Vi i Høyre tror på en kombinasjon av hva markedet etterspør/tilbyr og en offentlig regulering med tanke på samfunnets generelle behov.

I nåværende Drammen kommune har vi en «boligreserve», dvs. planlagte utbyggingsområder på over 15.000 boliger og det er derfor ikke behov for å fylle alle «kroker og kriker» med nye prosjekter.

Når nye Drammen kommune blir etablert i 2020 øker mulighetene for en flerkjernet utvikling som også henger sammen med etablering av nye samferdselsløsninger – så som ny Svelvikvei.

Vi som ønsker å være med på utviklingen av nye Drammen må, i like stor grad som utviklingen av Drammen sentrum, se på samlet planlegging av boligstrukturen i den nye kommunen.

Et bærende element i moderne boligplanlegging er kort vei til infrastruktur. Dvs. kort vei til offentlig kommunikasjon, skoler, butikker osv.

Det er fornuftig, men betyr ikke at vi ikke også skal ha en boligstruktur hvor folk kan bo i enebolig, rekkehus og leiligheter utenfor bykjernen.

LES OGSÅ: Kari har jaktet på den forsvunne l-en i elleve år

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken