Nå må vi kjenne vår besøkelsestid!

SAMMEN FOR DRAMMEN: «Hvis vi ikke følger med kan enda flere arbeidsplasser forsvinne fra Drammen fordi vi sitter passive», advarer Drammen Høyres Fredrik A. Haaning.

SAMMEN FOR DRAMMEN: «Hvis vi ikke følger med kan enda flere arbeidsplasser forsvinne fra Drammen fordi vi sitter passive», advarer Drammen Høyres Fredrik A. Haaning.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er besluttet at Buskerud fylkeskommune skal bli en del av den nye, store region Viken sammen med Østfold og Akershus.

Det blir en stor region med om lag 1,2 millioner innbyggere hvor samordning av mange tjenester vil gi et bedret tilbud til alle som bor her.

Det er i dag knyttet mange arbeidsplasser til virksomheten Buskerud fylkeskommune bedriver i Drammen som er fylkeshovedstad. Veldig mange av disse arbeidsplassene vil forsvinne til andre deler av den nye regionen etter 1. januar 2020.

I tillegg har sentrale myndigheter ikke vært spesielt gavmilde når det gjelder å legge nye, offentlige arbeidsplasser til Drammen de siste årene.

Drammen er vertskommune for Brageteatret som er et regionteater for hele Buskerud. Teatret drives med støtte fra staten, fylkeskommunen og Drammen kommune. I tillegg er det en vesentlig kulturnæring i Drammen som blant annet omfatter Viken Filmsenter. I store trekk omfatter kulturnæringer tilknyttet Buskerud Fylkeskommune i dag nærmere 100 arbeidsplasser i Drammen.

Dette utgjør, samlet sett, en vesentlig arbeidsplass!

Fredrikstad kommune i Østfold arbeider nå aktivt for å tiltrekke seg kulturarbeidsplasser og offentlige funksjoner i den nye region Viken.Østfold fylkeskommune arbeider aktivt sammen med Fredrikstad for å sikre en slik posisjon blant annet med opprettelse av et eget regionteater.

Det er nå tid for at både Drammen kommune og Buskerud fylkeskommune kjenner sin besøkelsestid.

Hvis vi ikke følger med kan enda flere arbeidsplasser forsvinne fra Drammen fordi vi sitter passive, mens andre byer i den nye regionen posisjonerer seg for vekst.

Vi har et sterkt, regionalt kulturliv i Drammen.

Det vil være tragisk om institusjoner og arbeidsplasser blir flyttet ut av byen til andre deler av regionen i en tid hvor vi kan påregne vekst i kultursatsningen som skal betjene 1,2 millioner innbyggere. Politikere fra alle partier i Drammen bystyre og i Buskerud fylkesting må stå samlet om å sikre at Drammen får beholde regionale kulturinstitusjoner og arbeidsplasser.

I tillegg må man tverrpolitisk arbeide for at ny satsning på kulturfeltet skal skje i Drammen med sine fagmiljøer, fremfor å bygge opp ny kompetanse i Fredrikstad eller andre byer.

LES OGSÅ: «Umulig å få storfylkets hovedkontor til Drammen»

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken