Jørn-Inge Throndsen hadde en kronikk i DT mandag 25. september under tittelen «Frykten for si det man mener».

Jeg leste også Universitetslektor Espen Goffengs kronikk på NRKs nettsider, og jeg synes velger Jørn-Inge Throndsens kronikk i denne avisen utfyller Goffengs kronikk godt.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Jeg er en av velgerne som etter en høyrestyrt periode pleier å stemme Ap for å korrigere høyresidens uheldige politiske beslutninger, men det gjorde jeg ikke denne gangen.

Jeg stemte blankt. Det nedenforstående skrev jeg rett etter å ha lest Goffengs kronikk.

En meningsmåling fra 2016 (TNS Gallups klimabarometer) viste at 64 % av de spurte var bekymret over innvandringstallene for Norge, men det ser ut til at verken politikere eller journalister er villige til å ta dette inn over seg.

I dagene etter valget har vi sett utallige forklaringer på hvorfor Ap mistet 3,5 % av velgerne sine.

Det nevnes at Aps bebudede skatteøkning på 15 milliarder, den alvorlige bommen vedrørende distriktspolitikken og økt sentralisering, Støres privatøkonomi, at det politiske budskapet var uklart og vinglete og ikke minst Listhaug-effekten.

Det er nok ganske mange som også husker Støres utspill om å øke innvandringen med 10.000 personer, og som i denne valgkampen antok at Ap villle bli dratt mot venstre, mot et parti som ser Sveriges innvandringspolitikk som et lysende eksempel.

Hvis vi overfører 64 % som er bekymret over innvandringen, til Arbeiderpartiets valgtall, ser man at Ap hadde ca. (801.000×3,5%) 829.000 velgere fra forrige valg, og hvis 64 % av disse, ca. 530.000 personer, er bekymret over innvandringen og at 5 % av denne flokken bytter parti kommer man opp i ca. 26.500 velgere. Det er ca. 1.500 personer unna 3,5 %

Hvis vi tenker oss at bare 3.5 % (18.350) av disse innvandringstvilerne forlater Ap er tallet likevel ganske høyt.

Det kan være at disse tallene ikke stemmer absolutt, men de er en sterk indikasjon på at politikerne i Ap ikke er helt i takt med folket de prøver å tekkes.

LES OGSÅ: – Jeg orket ikke å se på bildene de viste på tv i går