Høyre selger seg billig til Frp gjennom å si ja til HRS’ statsstøtte

MOTARBEIDER MANDATET SITT:Hege Storhaug og "HRS har, på lik linje med IRN, motarbeida mandatet sitt om integreringsstøtte i årevis", skriver Aps Tony Burner, Dag Ebbestad og Bendik Thun.

MOTARBEIDER MANDATET SITT:Hege Storhaug og "HRS har, på lik linje med IRN, motarbeida mandatet sitt om integreringsstøtte i årevis", skriver Aps Tony Burner, Dag Ebbestad og Bendik Thun. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerRegjeringa har lagt fram forslag til statsbudsjett, hvor Islamsk Råd Norge (IRN) mister sin statsstøtte, mens Human Rights Service (HRS) beholder sin statsstøtte. Argumentasjonen som har vært brukt for å kutte ut statsstøtten til IRN har vært at de har arbeida mot det mandatet de har fått statsstøtte for. Det er ikke vanskelig å være enig i det.

Imidlertid mener opposisjonen, sammen med Venstre og KrF – altså flertallet på Stortinget – at HRS burde miste sin statsstøtte av samme grunner som IRN.

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

HRS har, på lik linje med IRN, motarbeida mandatet sitt om integreringsstøtte i årevis. Bloggeren Doremus har laga en kort HRS-kavalkade for dem som måtte ha glemt historien.

HRS har stått for regelrett stigmatisering og hets av muslimer over en lav sko, og spredning av konspirasjonsteorier om muslimsk overtakelse og en majoritet som ønsker sharialover i Norge.

Når de største avisene har ment det samme som opposisjonen på lederplass, sammen med så å si alle samfunnsdebattanter og andre som før forsvarte HRS’ prosjekt, bør det være en tankevekker for Høyre i regjering.

Dette skjedde for noen uker sida etter HRS’ famøse «bildeprosjekt», hvor de ber folk ta bilde av tilfeldige muslimer på gata for å dokumentere «den kulturelle revolusjonen». Dette er å spasere i Fjordmans Eurabia-gater.

På Dagsnytt 18 den 11. oktober presterte Frp Buskeruds stortingsrepresentant, Jon Helgheim, å forsvare dette bildeprosjektet gjennom å si at ingen vet ennå hva prosjektet vil munne ut i.

Han er nesten alene om det synet, heldigvis.

Høyre selger seg billig til Frp gjennom å si ja til HRS’ statsstøtte. Vi i opposisjonen vil gjøre det vi kan for å forhindre at det skjer. Det handler ikke om å kutte statsstøtte på grunn av meninger man ikke liker, slik Helgheim argumenterer, men å kutte statsstøtte til organisasjoner som motarbeider mandatet de har fått.

De kan selvsagt fortsette sine aktiviteter, men uten statlig finansiering.

LES OGSÅ: Vil ha eget barometer for å måle integreringen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags