Nå nærmer det seg med raske skritt desember og en ny julefeiring. Igjen blusser debatten opp, om våre barn og unge skal delta på en julegudstjeneste eller ikke.

Jeg vet det er mange som skriker opp om KrFs forslag om at slike gudstjenester skal bli obligatoriske i den norske skolen. 

De som ikke ønsker å delta, grunnet annen eller ingen tro, kan få innvilget fritak. Helt ærlig, jeg forstår ikke hvorfor det er så farlig om våre yngste kommer til kirken en gang per år i regi av sine respektive skoler.


Mange kommer til å hevde at det er foreldrenes ansvar om de vil ta sine barn med til den lokale kirken. 

Jo, jeg har respekt for det standpunktet og forstår de som mener nettopp dette.  Samtidig er Den norske kirke en viktig del av vår historie og kultur, og for meg er det viktig at vi tar vare på den som en institusjon. 

Noen ganger spør jeg meg selv, hvorfor feirer vi jul her i landet?

Jeg vet det er mange ulike svar, enkelte vil kanskje svare at de feirer vintersolverv, andre kommer til å si det er tradisjon, mange kommer til å si de feirer en kristen jul. 

Det er ikke farlig å sende barn og unge til kirken, jul eller ikke.

De blir ikke manipulert til å tro på noe de ikke skal, ei heller er det skumle budskap som blir formidlet.

En kirke er et interessant bygg, sånn rent arkitektonisk. Orgelet er en skatt for alle musikkinteresserte, og altertavlen, uavhengig av hvilken kirke man besøker, er et fantastisk flott kunstverk. 

Om man absolutt ikke liker ordene som blir formidlet, er det fullt mulig å la ungene få glede av det majestetiske og vakre et kirkebygg kan tilby, på flere områder enn kun ett. 

Julehøytiden byr på mange flotte julesanger og salmer. 

Det er veldig trist om det nå skal bli utfordrende, for ikke å si «forbudt» å synge sanger med ordet Jesus eller Jerusalem i teksten. 

Igjen spør jeg, hva er det som er så farlig med å si Jesus? Har det navnet blitt et navn med et negativt fortegn? Om så, da er det uendelig trist og bekymringsverdig. 

Når det blir så vanskelig å skulle feire jul her i landet, og når det byr på hindringer å skulle formidle julens budskap til den oppvoksende generasjon, da er vi på god vei til å rive kirken ned. Stat og kirke har skilt lag, bare det er en stor utfordring i seg selv. Når mange i tillegg skriker opp og lager et stort rabalder når vi snakker om skolegudstjenester, da er det alvorlig. 

Da spør jeg meg selv, når så mange mennesker er negative til kirken i desember, kanskje vi skulle avskaffe hele julefeiringen?

LES OGSÅ: Det finnes et kors i Egoland